New York Fashion Week

Marc Jacobs
Jméno Marca Jacobse patřilo k nejvyhledávanějším v programu celého fashion weeku. Tento rok návrhář představil kolekci Over The Rainbow, která se odehrávala v jakési papírové krabici, kterou na začátku otevřel sám Marc.
V koleci jsou patrné inspirace ze 40. a 50. let, staré krejčovské techniky, minimalistické střihy a úspornost ve zdobení. Převládají střihové linie ve tvaru písmene A, v barvách dominuje šedá paleta, krémová, hnědá a žlutá s decentním květinovým vzorem. V materiálech vede sofistikovaný luxus v podobě kašmíru, sametu, šifonu a kožešin.

 
   

Zac Posen
Americký rodák Zac Posen se pro tentokrát vyvaroval svého typického rukopisu, evokujícího svět červených koberců. Výrazně zkrátil délky siluet, ale zachoval nádech nositelné krejčoviny. Stylově kolekce zapadá do 70. let – rozšířené kalhoty, kabáty s kapucí, kolové sukně a asymetrické šaty. Kolekci výrazně ovládla okrová žlutá v kombinaci s antracitově šedou a v závěru se objevilo i malinově červené hedvábí a samet.

   

Alexander Wang
Návrhář už v minulých sezonách představil zábavné vystřihováním siluet. V kolekci, kterou sám popsal jako „Berlin schoolboy meets gypsy“, tomu nebylo jinak. Dominují třívrstvé outfity, kožená saka a střihově komplikované pleteniny. Alexander tentokrát hojně používá krajku a řasený samet. Barevnost je velmi strohá a temná – černá a šedá. V závěru celé řady byly předvedeny nezapomenutelné sametové šaty působivě zkombinované s hedvábným šifonem.

   

Lacoste
Kolekce společnosti Lacoste patřila opět k těm nejbarevnějším. Jednoduché tvary vycházejí ze sportovního oblečení 80. let se silným nádechem starších kolekcí Sonii Rykiel. Nadměrné střihy, vrstvení a nekonečné možnosti míchání barevných bloků oblečení působí velmi uvolněně a mladistvě. Celá prezentace značky zeleného krokodýla nás okouzlila svou hravou duší.