New York nákupy

New Yorku se říká různě. Střed světa, The Big Apple, Gotham City, město, které nikdy nespí. Ale vlastně je jedno, kterou z přezdívek si vyberete, protože vždycky to bude New York. Legenda, ikona, která nepřestává fascinovat. Dokonce i po tragédii, jež New York postihla 11. 9. 2001, je tohle město největší atrakcí východního pobřeží Severní Ameriky. Vedle sochy Svobody, Brooklynského mostu, Central Parku anebo Wall Streetu jsou největším lákadlem New Yorku neomezené nakupovací možnosti. Obchody s módními vychytávkami, designové skvosty, vintage obchůdky, nejrůznější art galerie a bláznivé butiky. Máme pokračovat? Tak co takhle začít v Soho, nejvíc glamour čtvrti celého NYC…

The Evolution Store – 120 Spring Street – obchod s bizarnostmi, unikátními kousky typu mrtvých vycpaných zvířat, fosilií, lidských lebek. Budete si tu připadat jako v obchodě pohádkové zlé čarodějnice, ale uznejte – má to své kouzlo.

Opening Ceremony – 35 Howard Street – eklektický obchod, kde se móda a umění potkávají na jednom místě. Nejlepší kousky mladých designérů z celého světa. Velmi mladistvý a trendy butik, který byste neměli opominout.

IF – 94 Grand Street – splní vám i to nejtajnější přání. Najdete tu značky jako Comme des Garçons, Junya Watanabe nebo Rick Owens a velkou spoustu náramků, přívěsků, prstenů i velmi originálních náhrdelníků.

Anthropologie – 375 West Broadway – sem musíte zajít, je to místo snů. Klobouky, bižuterie, nejnovější trendy šaty, ale vedle oblečení zde najdete i designové vychytávky pro svůj dům či kuchyň, například barevné hrnky na ranní kávu.

Melet Marcantile – 4 Wooster Street – pro ty, kteří mají rádi vintage. Objevíte tu odhozené kousky ze showroomů – oblečení, pásky, šperky, hodinky pro každého.

Selima Optique – 59 Wooster Street – na jednom místě naleznete velmi originální optiku. Mají tu brýle všech velikostí, barev a obrouček. Samozřejmě pro ženy i pro muže.

VPL – 5 Mercer Street – sportovní kousky, spodní prádlo a vintage doplňky.

Three Lives and Company – 154 West 10th Street ve West Village – místo pro všechny milovníky literatury. V příjemném prostředí s dřevěným interiérem se můžete prokousávat knihami, knihami a zase jen knihami.

Agata & Valentina – 79th Street a 1st Avenue v Upper East Side – pokud se potřebujete posilnit, zajděte sem. Čekají vás tu gastronomické delikatesy: vegetariánské chuťovky, chleby, hummus, sýry, sladkosti, dortíky a mnoho dalšího.

B&H – 33th Street a 9th Avenue v Midtownu – impérium fotografie. Obchod vlastní po generace ortodoxní židé. Nabízí velmi originalní fotografie.

Eataly – 200 5th Avenue v Midtownu – už jste se dostatečně prošli? Máte chuť na italské jídlo? Ta správná adresa je právě v Midtownu. Prodávají tu oblíbené italské produkty – kafe, parmazán, zmrzlinu, prosciutto, víno a mnohem mnohem více.

Restoration Hardware –  22nd Street a Broadway – v tomhle obchůdku naleznete všechno pro svůj byt nebo dům: polštáře z juty, stolní hry, talíře a další dekorativní záležitosti.

Nesmíte rozhodně vynechat Meatpacking District – část NY, kde se budete cítit jako holky ze Sexu ve městě. Natáčelo se tu i několik epizod tohoto seriálu.

All Saint – 411–417 West 13th Street – ženy i muži tu najdou doplňky, kterými ze svého outfitu udělají klasický, elegantní nebo velmi originální outfit. Výloha obchodu je vyplněná starými klasickými černými psacími stroji. Kvalita zaručena.

Callalilai – 43 Spring Street – mezi nejrůznějšími butiky, obchody návrhářů, restauracemi a bary je schovaný krámek módních kreací. Rozjeďte to – s miliony nejrůznějších možností, jak si vytvořit outfit do práce, na víkend, ale i na večer.

Mata – 241 Lafayette Street – pro ty, kteří milují tašky s etnickými prvky z Indie a Východu, tašky v nejrůznějších střizích a velikostech jsou zdobené květinami, výšivkami… Prostě hýří barvami.

Erica Tanov – 204 Elizabeth Street – království šperků a drobností, jako jsou pohledy, přáníčka a další zajímavé kancelářské doplňky.

Grintglory – 186 Orchard Street – opravdový rokenrolový koutek pro všechny příznivce výborné kávy. Nezapomeňte si tady koupit jejich tričko s logem. Je to bomba.

Nakonec se vydáme na Bowery, do ulice, kterou v New Yorku nesmíte vynechat. Tahle lokace vás překvapí svojí pohodovou atmosférou a malebností. V okolních uličkách se rádi ztratíte, je to velmi přátelské prostředí.

Tak co, už jste si zarezervovali letenku? Za chvíli začnou slevy, tak ať to stihnete!