New York pod taktovkou Victorie Beckham a Alexandra Wanga

Lacoste
Christophe Lemaire vytvořil kolekci, která umně ctí odkaz slavného zakladatele značky Reného Lacosta. Lemaire si pro svou inspiraci vybral přísné linie modernistické architektury.
Svou show zahájil přísnou černobílou barevností, ale nebyla by to kolekce Lacoste, aby se později nepřehoupla do zábavných šťavnatých barev. Tentokrát do sytě oranžové, žluté a červené. Kolekce této značky se vždy drží původní filozofie o komfortu, účelnosti a jednoduchosti, a tak od nich nikdy nemůžeme čekat komplikované aranže a složitá střihová řešení, nicméně i přesto přehlídky Lacoste patří k těm nejsledovanějším a ostatně i nejzábavnějším z newyorského fashion weeku.

Video z přehlídky zde

Alexander Wang
Jeden z nejvýraznějších objevů současné módy vidí nadcházející jaro v bílé.
„Hledal jsem něco optimistického, a tak jsem jednoduše docela vynechal černou barvu,“ prohlásil návrhář s tchajwanskými kořeny.
A i tentokrát se inspiroval čistě sportovními prvky, jeho kolekce působí dojmem ušlechtilého pracovního oblečení. Šortky, vesty s výraznými kapsami, overaly a lehoučké svetry však dostávají s luxusními materiály zcela nový rozměr.

Video z přehlídky zde.

Diane von Furstenberg
Královna belgické módy zůstává i nadále věrná podmanivé hře s výraznými vzory.
Kolekce paní Furstenberg jsou sázkou na jistotu, tato první dáma belgické módní školy rok co rok představuje kolekce, u nichž si můžeme být jisti vrcholnou krejčovskou prací na volnočasových modelech, které jsou rozhodně nepřehlédnutelné, nikoli však náročně extravagantní.
Nová kolekce je opět prudce grafická, její vzory však stylově zapadají do osmdesátých let. Barevně neztrácejí nic na svěžesti a modernosti. Fantastické jsou například kombinace tyrkysové na kávově hnědé a cihlově červené na nebesky modré.
Jisté je, že kousky z nové kolekce se opět stanou horkými favority v civilním šatníku celebrit.

Victoria Beckham
Ani letos nesmí mezi vrcholnými kolekcemi chybět ta od Victorie.
Trochu jsme se báli, že Victoria bude donekonečna opakovat své prudce šikézní korzetové modely. Ale naštěstí se tak nestalo a návrhářka představila kolekci, která nepostrádala ani velmi uvolněné siluety, jimž přesto nijak neubrala na očekávaném sex-appealu.
Victoria tentokrát předvedla pouze 26 modelů, které opět nesou rukopis ostřílené celebrity, jež velmi dobře ví, co perfektně sluší.