Nike vystavuje Přízrak

V krásném prostoru bývalé továrny jsme viděli Nike Sportswear pro jaro 2011.

Firma Nike se rozhodla představit novou kolekci nejen módním redaktorům, ale každému, koho móda a sport zajímají. Také z tohoto důvodu vznikla umělecká instalace s názvem Přízrak, kterou vytvořili studenti pátého ročníku VŠUP pod vedením Michala Froňka.

O čem je? Vyztužená větrovka a běžecká bota zachycuje rozfázovaný lidský běh, velký skok a dopad. Prezentuje odvahu s něčím začít a i po počáteční nechuti nebo neúspěchu pokračovat, vyhrát. Team Mutanta, tedy studenti Daniel Gonzalez, Richard Rozhoň a Tomáš Varga, tak ukazuje sport jako určitý druh sadismu, při kterém ze začátku trpíte, ale pokud přežijete pomyslný pád a znovu se nadechnete, začnete si ho opravdu užívat.

Samotná kolekce Nike Sportswear jaro 2011 opět ukazuje ikonické kousky z více než třicetileté historie značky – ve své době revoluční běžeckou botu Cortez, klasické polo triko Grand Slam nebo středoškolskou bundu Nike Destroyer.

Nike Sportswear pro jaro 2011

Všechny modely se dočkaly nového pojetí – cílem nebylo zcela změnit design klasiky, ale jen ji vylepšit. Použít moderní materiál, vylepšit střih a zároveň ji přizpůsobit aktuálním trendy barvám. K vidění tu tak byly kombinace lososové, červené, růžové a fialové, ale i zelené, šedé, černé a bílé.

Přijďte sami posoudit, jak se to mladým návrhářům povedlo, a to od 26. do 29. listopadu v M Factory. Po prohlídce si zajděte do kavárny Long Tale Café hned vedle showroomu. Nadchne vás příjemným interiérem, voňavou kávou i dokonalými mixy fresh džusů.