Nové hvězdy!

V Elle si každý měsíc vybíráme minimálně dvě modelky na focení do našich projektů. Když k tomu připočítáte různé speciály a další editoriály, dostanete se na obrovské číslo. Náš modelkovský apetit je skutečně obrovský! A přestože je mnoho agentur, musíme se přiznat, že holky z Elitu prostě milujeme. Možná je to také tím, že je díky soutěži Schwarzkopf Elite Model Look sledujeme úplně od začátku a máme k nim skoro rodinný vztah. Navíc jsme často časopis, se kterým fotí úplně poprvé.

7IMG 5536 f1cc2

Saša Jány ředitel agentury Elite Model Look a modelka Pavlína Němcová

Kdo by nechtěl pracovat s umělecky založenou Hankou Jiřičkovou nebo vtipnou a bezprostřední Denisou Dvořákovou? Všechny jsou krásné, mají dokonalé postavy, ale jen několik z nich opravdu vyčnívá a mají něco navíc. A právě to "něco" rozhoduje. Daniela Peštová je unikát - distinguovaná a aristokratická. Melancholická, tajemná a až nedotknutelná je zase Kristina Chrasteková. Sportovní divokost má v sobě Zuzana Straská a dokonalý chameleon je Michaela Kociánová. Před fotoaparátem každá jedna nabízí něco originálního, něco svého. Práce modelky se zdá být jednoduchá. Postavit se před objektiv a dělat, co říká fotograf. Cvak, cvak a je to. Ale tak to doopravdy vůbec není! Modelka cítí a dává život oblečení, které má na sobě. Často se fotí na nebezpečných lokacích (Adriana Čerňanová na korbě kamiónu na Wall Street), z těžkými rekvizitami (potápěčská výbava včetně bomby, co musela při plavkové story unést Zuzana Straská), plážová story v mrazu a větru (Denisa Dvořáková na Ibize a v Brightonu), těžké zimní kožichy a latexové boty v úmorném horku (Dominika Kuchárová v neklimatizovaném skleníku v Paříži). A pokud se fotí ve studiu, tak práce modelky představuje asi tisíckrát vyskočit, udržet hlavu v nepřirozené pozici i několik hodin, být šťastná za každých okolností (třeba botech o dvě čísla menších), mít jiskru v oku a pořád myslet na to, že šperky, kabelky, spodní prádlo a oblečení vůbec musejí vypadat skvěle. Je to prostě dřina!

 

12IMG 5731 9cea3

Holky s modelkou Terezou Maxovou, která dnes slaví narozeniny. 

V neděli v 6 hodin večer jsem se šla podívat na místo, kde se "vaří" nová elita, kde se rodí nové hvězdy. Koukala jsem, jak se nová generece učí chodit v podpatcích, jak se snaží naučit choreografii a poslouchala jejich představy o modelingu. Měla jsem možnost vidět 24 finalistek a finalistů z České a Slovenské republiky. Holky od 15 do 18 let a kluky od 16 do 22. Nejdříve jsem pozorovala, jak je Zuzana Novosadová učí chodit na koberci, kdy se jim podpatky bořily do měkkého materiálu. Některé z nich je dokonce měly poprvé na sobě! Udivovalo mně, s jak velkou trpělivostí, se všechny snažili. Chodili po pomyslném mole znova a znova. Tam a zpátky. Moje první otázka proto byla: "Bolí Vás holky nohy?" A hádejte jakou jsem dostala hromadnou odpověď? "Neeeeeeeeeeeee!"

 

9IMG 5568 d7ea6

Catwalk na koberci, ve středu už to bude na parketách ve Španělském sále Pražského hradu!

Bydlí v hotelu na dvoujlůžkových pokojích. Jsou to krásné patnáctileté slečny s nohama až do nebe a s tvářemi, které možná brzo uvidíme všude kolem sebe. Ale jsou to zároveň i děti, které mají dětské problémy. "Postele máme naštěstí na kolečkách, takže pokud se na sebe naštveme, můžeme si je odsunout, co nejdál od sebe!" vypráví mi. Zatím se to ale nestalo. Naopak. Společně spolu v době volna chodí do kina (líbil se jim film Dior a já). Už si ale všimli, že kamkoliv se vydají, tam budí pozornost. "Při toulkách Prahou si nás často fotí cizinci i místní." smějí se nakažlivě dětským smíchem. Tam, kde jde ale dětsví úplně stranou jsou ambice. Mají drive a přísný režim, který bez odmlouvání dodržují. Začínají už v osm ráno a nevydechnou si celý den. Jejich vzory v modelingu jsou Pavlína Němcová, Daniela Peštová nebo Denisa Dvořáková. Obdivují i novou hvězdu Evu Klimkovou (vyhrála před dvěma lety), ale překvapivě z úplně jiného důvodu. Líbí se jim, že umí jezdit na koni. Diety nedrží, jen se hlídají, aby prý nejedli moc bonbónů. A jak se těší na finále, které bude už ve středu? Nejvíc se nemůžou dočkat, která z nich to vyhraje. Vypadá to, že si to opravdu přejí všechny sobě navzájem. A ta druhá věc, kvůli které nemůžou dospat je, že se vyfotí s Mikem Spiritem.

 

1IMG 5336 47691

Soustředění v plném proudu.

 

Osobně se už nemůžu dočkat, až si budu bookovat Anetu nebo Biancu. To jsou moje favoritky. A kdo by měl vyhrát podle vás?(více na https://www.facebook.com/EliteModelLookCzech, kde jsou všichni jednotlivě nafoceni)

Ps. A vyšpiónila jsem, že na sobě budou mít spodní prádlo LaPerla, šaty od Valentina, Toma Forda nebo od Versace.

Ps.2: A co na to kluci? Ty jsou trochu odměřenější a střízlivější, ale rozhodně pro ně není modeling jen přelétavou kratochvíli a chtějí ho dělat v budoucnu profesionálně.

Ps.3: Trochu jsem se před těmi dětmi styděla. Protože v jejich letech, jsem ani pořádně nevěděla, co chci v životě dělat.

11IMG 5681 43907

 

A co na to kluci? Modelové?

Foto k článku Martin Faltejsek.

 

Další fotografie z dnešního dne, kdy se nacvičovala závěrečná choreografie. 

 

1IMG 5336 47691

2IMG 5338 685cd

 

3IMG 5377 adbc3

 

Loňská vítězka Barbora Podzimková. 

5IMG 5473 09351

10IMG 5676 c3020