NYFW S/S 2014: Marc by Marc Jacobs, Oscar de la Renta & Vera Wang

Marc by Marc Jacobs

Dostupnější značka kreativního ředitele Louis Vuitton pojala přehlídku ve velmi uvolněném duchu. Na rozdíl od minulých kolekcí Marc Jacobs nesáhl po křiklavých barvách a držel se nenápadnějších odstínů. Ty vyvážil lesklostí materiálů. Volné kalhoty, šaty, saka i kabáty nebo bundy odrážely světlo díky saténu, hedvábí či flitrům. Některé kousky byly potištěné psychedelickými motivy, hranatými květinami nebo velkými hvězdami. Pro dosažení sportovního vzhledu návrhář modelky obul do jednobarevných tenisek.

Oscar de la Renta

Slavný návrhář, o kterém se šeptá, že brzy předá své žezlo nástupci, i v poslední kolekci předvedl to, díky čemu se dekády udržel na vrcholu: elegantní a nadčasovou klasiku. Jeho modelky se nejdříve ukázaly v romantických šatech a pouzdrových sukních pro běžné denní nošení, následovaly koktejlky jako vystřižené ze Stepfordských paniček a na finále nemohla chybět velká večerní. Linie tak možná postrádala tematickou komplexnost, Oscar však na závěr kariéry dokázal, že je stále svrchovaným vládcem šatníků prvních dam i hollywoodských celebrit.

oscardelarenta

Vera Wang

Návrhářka známá zejména pro své úchvatné svatební róby uvedla na první pohled nenápadnou kolekci. Na ten druhý ale už byla vidět obdivuhodná propracovanost a smysl pro detail. Úplně všechny modely si hrály s transparentností materiálů, ať už přímo na těle, například v případě sukní a bomberů, nebo když rafinovaně vytvářela více vrstev na večerních šatech. Zajímavost samotných látek způsobila, že se Vera Wang nepouštěla do velkých experimentů, co se týče barev a potisků, a volila jednobarevné varianty, nanejvýš dvoubarevné kombinace.

verawang