NYFW s/s 2014: Victoria Beckham, Alexander Wang & Diane von Furstenberg

Victoria Beckham

Bývalá Posh Spice se může právem řadit mezi nejlepší současné návrháře. Její modely sice nikdy nešokují, ale o to nositelnější jsou v běžném životě. Zároveň vynikají naprosto dokonalými střihy a zpracováním. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Victoria vsadila na klasiku. Show se nesla převážně v černých a bílých tónech, které oživily odstíny malinově růžové a tmavé bordó. Modelky předvedly rozevláté áčkové mini, volné kraťasy ke kolenům, jednoduché tuniky, bombery v elegantním provedení, trička s límečky a návrhářčiny oblíbené upnuté šaty. Nejvýraznějším prvkem celé podívané bylo využití průhledných materiálů, ať už na rukávech, nebo ve výstřizích.

Alexander Wang

aw2

Mladý talent se na své nové kolekci doslova podepsal. Při její tvorbě se vrátil do teenagerovských let, kdy téměř každý kousek oblečení zdobily názvy značek. Své jméno tak uvádí téměř na každém kousku na příští jaro a léto. Nečekaně si ho můžete přečíst například i na jinak elegatních šatech, sukních nebo růžových kožených rukavicích. I u Alexndera Wanga vedou minisukně, tentokrát skládané, límečky a vzdušné kraťasy ke kolenům. Návrhář ale přišel taky s jinde neviděnou novinkou – šikmo střiženým topem, který poodhlauje levý bok. Cenu za nejpohodlnější kousek přehlídky ale určitě získávají pastelové šortky, které jsou téměř kopiemi pánských trenýrek na spaní.

Diane von Furstenberg

DVF2
Americká legenda se rozhodla nabít své hosty pozitivní náladou, její modelky se totiž nečekaně usmívaly, věc na mole téměř nevídaná. A také měly důvod k dobré náladě. Předváděné modely hýřily všemi barvami a zvířecími potisky. Jasná inspirace africkou divočinou se odrazila na trendy zebřím nebo žirafím motivu. Pro stydlivější povahy Diane do své kolekce zařadila i bílé volné kalhoty, dlouhé jednoduché šaty nebo umírněnější tuniky. Všechny stylingy se ale perfektně doplňovaly a připomínaly outfity na luxusní zájezd na safari.