OBJEV TÝDNE: Glastonbury, neskutečně dobrý štrúdl a úžasné šaty

Odkud má beauty redaktorka Zuzka tyhle krásné šaty? Z Orsay! Dostala jsem je. Na rovinu? Ja do Orsay vůbec nechodím, ale co jsem vyzkoušela tyhlety šaty, tak se tam určitě půjdu podívat. Cítím se v nich skvěle, perfektně padnou, vypadaj super s „najkama” (teda podle mě), všichni mi je chválí a ptají se, odkud je mám.

FullSizeRender 722bd

 

A pak mám ještě tohle: 1. koncert Eagles of Death Metal, který byl výbornej, zábavnej a sexy tak, že jsem se chtěla opakmžitě nechat potetovat nebo tak něco :); 2. tričko s Tupacem přímo z Brooklynu, ze kterého mam velkou radost; 3. tyhle „koktejlové“ brýle jsem koupila na blešáku http://www.blesitrhy.cz za 40 Kč a pak mám malou židličku Ton a knížku a rámečky... A určitě tam půjdu znovu!; 4. minulý víkend jsem byla poprvé v restauraci Babiččina Beseda http://www.babiccinabeseda.cz, kde jsem doslova (promiňte za to slovo) sežrala půlku chleba, co tam pečou. Ale pak jsme ještě měli taliána a smažák a okurkovej salát a buchtu a jahodové knedlíky. Všechno výborné. I milá obsluha. Jeďte tam. 

IMG 2879 8c29f

Martin pro tento týden vybral Glastonbury 2015: Jako nebyl jsem tam, ale díky video kanálu BBC vlastně jo. A teď si do zblbnutí přehrávám to nejlepší - Jamie xx a jeho geniální Loud Places nebo celý koncert Florence + The Machine. A samozřejmě vrchol v podobě vystoupení Kanye Westa. A pak se směju. Všem ukřivděným a uraženým. Kanye zanotuje úryvek Bohemian Rhapsody od Queen a prohlásí o sobě, že je největší rocková hvězda historie. A ti bez nadhledu se můžou zbláznit. Že nezpívá jako Freddie Mercury? Že si nevidí do huby? To je všechno pravda, to všechno sám West ví. Jen má v dnešní vším přeplácané době dokonale zvládnuté PR a dokáže si zařídit, že se o něm mluví několik dní v kuse. A hlavně, jde jen o zábavu, ne o světový mír! Tak prosím zachovejte klid! Nebo se běžte vybrečet na Mercuryho hrob, díky. 

kanye west glastonbury b1c5f

 

Editorka Klára objevila štrúdl, ze kterého se zblázníte: Sobota, Český Krumlov, zámek, kilometry nachozené v pohádkově krásném městě, které nám závidí celý svět a štrúdlárna. Takhle jsme si s chlapečkem užili první prázdninový výlet. Zatímco Krumlov jsem objevila už dávno, kavárnu Štrúdl až nyní. V hotelu Latrán ji otevřeli vloni a za pár měsíců si tahle domácí štrúdlárna vybudovala takovou pověst, že se do Krumlova možná začne časem jezdit hlavně za těmi štrúdly. Pečou je přímo v kavárně, 100% domácí výroba a zakládají si na tom, že jsou každý den čerstvé. Na výběr je několik druhů. Čtyři sladké (s jablky, hruškami, tvarohový a makový) a tři slané verze (se šunkou, pórkem a smetanou, s kuřecím masem a se špenátem a nivou). My jsme si dali jeden slaný a jeden sladký - s tvarohem a s višněmi přelitý vanilkovou omáčkou. Oba byly božské! S sebou domů jsme si odváželi jeden celý hruškový štrúdl s ořechy. Druhý den z něj nezbyl ani drobek. Jestliže vám v létě vyjde čas, naplánujte si jednu z vašich letních výprav třeba právě do Krumlova - a do štrúdlárny. Tu rozhodně nevynechejte. http://latran.hotely-krumlov.cz/

a45bdd85b04cd565a88a9da58f4f0463 e802d

OBJEV TÝDNE: Glastonbury, neskutečně dobrý štrúdl a úžasné šaty