Ona je on!

Riccardo Tisci se tak dlouho nemohl rozhodnout, která diva se stane pro letošní sezonu jeho múzou a tváří kampaně, až se nakonec rozhodl – bude to transsexuální modelka Lea T.

Ona je on!

Jen málokdo by si troufal tipnout, že dlouhovlasá bruneta v kampaních a na přehlídkových molech je muž. Jakmile to vyšlo najevo, strhla se o brazilskou modelku obrovská vlna zájmu – byla doslova bombardována žádostmi o rozhovor, oslovil ji italský Vanity Fair a francouzská Vogue dokonce otiskla její nahé fotky.
Lea se okamžitě stala symbolem minority transsexuálů.

„Když jste transsexuál, snažíte se hlavně hledět do budoucnosti, ale většinou nic moc nevidíte. Myslím, že je to hezký vzkaz pro všechny tranny: Podívejte se, můžete být stejní jako ostatní,“ svěřila se tisku.

Riccardo a Lea jsou velmi dobří přátelé už léta. Lea dlouho pro Givenchy pracovala jako asistentka a fitingová modelka a Riccarda vnímá jako náhradu své vlastní katolické rodiny, která se jí pro její orientaci zřekla.

Na jednu stranu je fakt, že účinkování Ley v kampaních znamená průlom ve světovém modelingu. Na druhou stranu si ale přiznejme – ze strany Givenchy jde o velmi chytrý marketingový tah.