Originální Vánoce

Jak každý rok, i tento se v prostorách pražské umělecko-průmyslové školy, jejíž ateliéry sídlí na Palachově náměstí, koná prodej těch nejlepších kousků, které její studenti navrhli. „V ateliérech školy vznikají každý rok desítky odvážných návrhů, které se nebojí drze polemizovat s nabídkou konvenčních obchodů. Už poněkolikáté supervizuje pětidenní boutique plný fantastických módních sérií Ateliér módní tvorby, jehož studenti tvoří jádro vystavujících.  Pár dnů před vánočními svátky se tak nabízí výborná alternativa k nákupům v klasických prodejnách. VŠUP SHOP má totiž přidanou hodnotu, která si říká originalita. Od akcí podobného typu se VŠUP SHOP liší především tím, že se jako jediný orientuje výhradně na výběr výrazných studentských prací, které zůstávají široké veřejnosti utajeny a běžně nejsou určeny k prodeji.“ Tak zní popis pozvánky, kterou najdete na oficiálních stránkách školy i na Facebooku. A my nemůžeme víc než souhlasit.

Shop je na rozdíl od jiných podobných akcí jako Code:Mode či nedávný Design supermarket komorní a jeho velké plus jsou cenovky na každém díle. Pokud se tedy často stydíte zeptat, kolik který produkt stojí, tady nemusíte a můžete si vše bez váhání vyzkoušet. Také se ve škole neplatí žádné vstupné a na chodbě se můžete občerstvit super chlebíčky nebo si dát drink se studenty.

Koho si můžete odnést domů?
Studentský butik nabízí modely z ateliéru módy. Investovat můžete do kousků od hvězdy na vzestupu Petry Pluháčkové i oceňovaného talentu české fashion scény Karolíny Juříkové. Za ateliér K.O.V. se představí například Nastassia Aleinikava, jejíž něžná práce se stříbrem a zlatem vám vezme dech. Pokud zbožňujete výrazné zlaté šperky, pak v rohu místnosti nevynechejte díla oodesign.cz. Nejde ale jen o módu – můžete obdivovat i porcelánové mísy a konvice a také se pobavit prací se sklem Lukáše Nováka, který vám Vánoce předvede z té temné strany síly.

V galerii najdete fotografie z akce. Přejeme super nákupy!

Kde?
VŠUP Praha, Palachovo náměstí

Kdy?
12.–16.12. 2012

Víc info: www.vsup.cz

Originální Vánoce