Oscar de la Renta zaplavil Prahu květy

Král koktejlek a oscarových (respektive Oscarových) rób přehrál v prostorách pražské secesní památky svou ódu na ženu. Podle Karla Mongeho, viceprezidenta módního domu a Oscarova nejbližšího spolupracovníka, je delikátní kolekce čítající přepásané šaty na denní nošení i zdobné večerní řízy stvořená pro pracovně vytížené dámy, jež nehodlají rezignovat na ženskost. Oscara inspiroval jeho dům v Connecticutu, který je obklopen nádherným parkem. Je vášnivým zahradníkem, takže na jednotlivých modelech uvidíte spoustu květin a jemných barev," přiblížil Karl návrhářovu vizi.

Sám Oscar de la Renta, jehož modely zdobí garderóby prvních dam Ameriky už od dob Nancy Reagan, prý v Česku vidí velký potenciál – právě v tuzemských ženách se podle něj dokonale snoubí pracovitost s ženskostí, což je kombinace, která prý inspiruje veškerou jeho tvorbu.

Velkolepá přehlídka představovala gesto, jímž se na českém trhu uvedl nově otevřený butik Obsession. Ten kromě božských kreací dominikánsko-amerického návrháře nabízí také kolekce domů A. F. Vandevorst, Viktor & Rolf, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Karl Lagerfeld, Maison Martin Margiela, Paul Smith, Raf Simons, Aigner a české návrhářky Šárky Šiškové. Podle slov Moniky Ferby, jež v čele dvoupodlažního obchodu v Široké ulici stojí, se prý v budoucnu podobně představí kolekce všech zastoupených značek.