Pečení na víkend s Černá jak noc: Čokoládové tartaletky
Dnes mám pro vás recept na ty nejlepší čokoládové tartaletky, které jsou navíc nepečené (raw), bezlepkové a získaly si už několik srdcí. Jsou voňavé, vláčné a zdravé.

hvjhvjv

V receptu jsem použila velmi praktické tartaletkové formičky z eshopu Markéty Pavleje Kitchenette, ale postačí vám i klasické formičky na košíčky. Výhodou těchto je, že mají odnímatelné dno. 

Pomůcky: mixér, formičky na tartaletky (košíčky)

Na těsto budete potřebovat těsto:

200 g mandlí (nebo pekanových či lískových ořechů)

35 g kokosového cukru

2 g vanilky (nejlépe vyškrábnuté semínka přímo z lusku, či použijte vanilkový extrakt např. od Grešíka)

2  g skořice

25 g kokosového oleje

vodu

  • Rozmixujeme si mandle na jemno, smícháme je s kokosovým cukrem, vanilkou, skořicí. Rozpuštěný studený kokosový olej smícháme s vodou. Olej nesmí být horky! 
  • Vše spojíme v misce dohromady a vypracujeme těsto. Tím vyplníme stěny formičky. 
  • Vyplněné tartaletky dáme zatuhnout do lednice.

ergeg

 

ganache:

220 g kvalitní čokolády (nejlépe raw, nebo výběrové Callebaut)

80 g oříškového (arašídového) másla

100 g agáve sirupu (přidáme pouze pokud je čokoláda neslazená)

220 g teplé vody

 

  • Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 
  • V mixéru mixujeme oříškové máslo a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidáme sladilo a teplou vodu. Mixováním vytvoříme čokoládovou emulzi, která se nám musí pořádně promíchat. 
  • Touto ganache plníme tartaletky. Dáme je zatuhnout do lednice nejlépe přes noc, nebo minimálně na 1,5 hodiny. 
  • Ozdobíme a podáváme.

jhvjvhv