Perfektní make-up pro vaši pleť a jak ho najít

Používáte správný odstín? Jak ho vlastně správně vybrat? Je lepší tekutý, krémový, pěnový nebo lesklý nebo matný? Nechali jsme si poradit od předních českých vizážistů a dali dohromady jejich tipy a triky, jak najít ten správný make-up pro vaši pleť. Protože dokonalá pleť je alfou a omegou každého make-upu.

1. Poznejte typ své pokožky

Než vůbec začnete v obchodě vybírat ten správný make-up, zaměřte se na svoji pokožku a hlavně její typ. Máte spíše suchou a citlivou pokožku? Pak rozhodně vsaďte na zvláčňující make-up, který dokáže rozjasnit a zároveň ochránit před nepříznivými vlivy okolí. Pro mastnější pleť je zase lepší zvolit matující a více krycí make-up, který může působit až pudrově. 

2. Vyberte správnou barvu

Důležitý je především správný odstín. Jen barva, která se bude co nejvíce podobat barvě vaší pleti, bude vypadat opravdu přirozeně. Proto si make-up nikdy nezkoušejte na ruce, ale aplikujte ho přímo na obličej (třeba na oblast brady). Jedině tak zjistíte, jestli správně ladí s vaší pokožkou. Zároveň si velký pozor dejte na umělé osvětlení v obchodech. To výsledek může hodně zkreslovat. 

3. Rozhodněte se, jak moc má být make-up krycí

Hledáte make-up na léto nebo na zimu? Důležité je rozhodnout se, jak moc má být make-up krycí. Na léto je vhodnější zvolit lehčí a transparentnější formy make-upu, na zimu klidně můžete sáhnout po více krycích make-upech, jež snadno zamaskují všechny viditelné skvrnky nebo pupínky. 

TOP make-upy, které nás baví: