PFW: Gareth Pugh a Dries Van Noten

Fanoušci, kteří ujíždějí na futuristických kreacích Garetha Pugha, mohli být těmi několika posledními možná trošku zklamáni. Návrhář se z finančních důvodů rozhodl designovat mainstreamovější a nositelnější kousky. Díky nové kolekci pro sezonu jaro/léto 2012 mají důvod se zase radovat.
Gareth se totiž navrátil ke svému sci-fi stylu a na přehlídkové molo nechal za doprovodu promítaného módního videa s brilantní hudbou vykročit vesmírné fashion bojovnice. Zaměřil se především na transparentní a perforované materiály. K vidění tak byly hlavně modely z mřížované látky znázorňující oběžnou dráhu. Dalším výrazným prvkem byly ostré hrany. Ty zakončovaly okraje vest, kalhot, šatů i kabátů. Kolekce byla již tradičně hrou černé a bílé, své místo si v ní tak získal i klasický motiv šachovnice. Celou show uzavřelo několik tajemných přízraků – lesklé, rozevláté šifonové modely doplněné maskami ze stejného materiálu. WOW.

Video k přehlídce najdete v ELLE TV

Dries Van Noten S/S 2012
Nechtěl jsem použít vzory, které byly stvořeny pro látku,“ vysvětloval Dries Van Noten v zákulisí po své přehlídce. Na černobílém základě vytvořil škálu rozpohybovaného malířského plátna, s někdy prostříhanými motivy přírody, flóry i fauny. Dechberoucí výjevy Dries namíchal s geometrickými minimalistickými střihy, jež posloužily jako dokonalý podklad. Stejně jako u Rochas pak návrhář jako hlavní doplněk zvolil sluneční brýle. Vynikaly i černé šněrovací střevíce, které skvěle akcentovaly s modely.

Co stvořil Dries Van Noten uvidíte v ELLE TV