Plánujete již zimní dovolenou? Přinášíme 3 tipy na perfektní exotické destinace

Kapverdy aneb dovolená v duchu „no stress”

Kapverdské ostrovy jsou u nás stále oblíbenější destinací, a to jak v létě, tak i přes zimu. Proč před zimou utéct právě na Kapverdy? Kapverdské ostrovy Sal a Boa Vista jsou známé svými bělostnými plážemi, nadstandardními hotelovými komplexy a přátelskou atmosférou, přičemž nesmíme zapomínat na to, že průměrná teplota se zde celoročně pohybuje kolem 25 stupňů Celsia. Tyto ostrovy jsou oázami klidu, a dokonce motto samotných Kapverd zní: „no stress”. Výhodou je také poměrně malá vzdálenost, kdy z Prahy na Sal či Boa Vistu dorazíme zhruba za 6 hodin letu.

Ačkoliv jsou Kapverdy velmi bezpečné a disponují poměrně dobrou infrastrukturou, před cestou se určitě vyplatí si sjednat kvalitní cestovní pojištění. Cestovní pojistka může pokrýt nenadálé léčebné výlohy, storno poplatky při zrušení zájezdu či například ztrátu cestovních zavazadel.

ljk

Zažijte věčné jaro na Tenerife

Tenerife je největším z Kanárských ostrovů a právem patří k nejoblíbenějším světovým destinacím. Na tomto ostrově naleznete vše, co srdce ráčí: rozsáhlé pláže s tmavým vulkanickým pískem, zábavní parky, četné bary a restaurace, přírodní rezervace a zajímavé historické památky. Na ostrově lze zejména doporučit návštěvu rozsáhlé zoo pod názvem „Loro Parque”, dále prohlídku hlavního města Santa Cruz de Tenerife, nebo můžete například vyjet lanovkou na nejvyšší horu Španělska „Pico de Teide” s nadmořskou výškou 3718 metrů a pokochat se unikátním výhledem na celý ostrov.

lk

Ta pravá exotika na Srí Lance

Srí Lanka neboli též Šrí Lanka, je ostrovním státem v jihovýchodní Asii, který byl do roku 1972 známý též jako „Cejlon“. Oproti výše uvedeným destinacím lze Srí Lanku nazvat opravdovým exotickým rájem, který zahrnuje unikátní přírodu v džunglích, malebné pláže, slunečné počasí a vzácné chrámy a památky, které jinde nenaleznete. Mezi taková zajímavá místa zajisté patří město Polonnaruwa, Chrám Buddhova zubu, Sigiriya se zbytky královského paláce, nebo například jeskynní chrámy v Dambulle.

jkj