Pleťové masky, které nutně potřebujete

Kolik máte doma pleťových masek? Jednu? Dvě? Žádnou? Když chcete udělat pro svou pleť něco navíc, rozhodně na to jděte právě s pomocí masky. Jakou si vybrat? Vybrat si můžete buď podle aktuálního stavu pokožky (i mastná může být dehydrovaná a s drobnými vráskami se taky nemusíte smířit) nebo textury, která vám nejvíc vyhovuje.

Ať už máte jen minutu nebo si chcete udělat beauty spa se vším všudy, těchto dvacet masek vás nadchne. Pečlivě otestováno v redakci ELLE.


Capture Totale DreamSkin 1-Minute Mask, Dior

DIOR Capture Totale Dreamskin 1 Minute Mask 61394

Konec výmluv, že nemáte na pořádnou masku čas. V řadě Capture Totale (kterou miluje i Eva Herzigová) najdete expresní masku, která během jedné jediné minuty rozjasní a vyhladí pleť jako po dlouhém spánku. Tato vychytávka mi rozhodně neměla chybět v žádné kosmetické taštičce. Můžete jí použít ráno, když pospícháte nebo večer, když před sebou máte hodně důležité rande.


Marvelle Rejuvenating Mask, Aqua Mineral

Marvelle Rejuvenating Mask 9bbd6

Jakmile si jednou tuto masku vyzkoušíte, už nebudete chtít jinou. Sice potřebuje trochu víc času než předchozí, ale rozhodně vám to vadit nebude. Nesmývá se, ale odstraňuje přiloženým magnetem. Obsahuje totiž plno železa plus výživné oleje. Efekt na pleti? Vrásky zmizí, pokožka je krásně vyhlazená, povrch krásně jemný a hlaďoučký, že se budete chtít tváře pořád dotýkat.

KOUPIT ZDE


British Rose Fresh Plumping Mask, The Body Shop

The Body Shop British Rose Mask e0d2c

Když máte pleť dehydrovanou z klimatizace a navíc ještě unavenou a zašedlou, gelová maska s kousky čerstvě natrhaných růží vás z toho dostane. Udělejte si na ní čas a jakmile jí nanesete, určitě odpočívejte. Zavřete oči a vnímejte její krásnou vůni. Používejte ji kdykoliv, když máte pocit, že pokožce něco chybí a je nepříjemně napnutá. V letních měsících dejte masku na chvilku do ledničky, bude vás pak příjemně chladit.


Masque Creme aux Resines Tropicales, Sisley

Sisley Cisteni pleti Masque Creme aux Resines Tropicales 2b631

Lesklá T-zóna a pupínky? S tím zatočí čistící maska s tropickými pryskyřicemi. Čistí do hloubky, zkrotí nadměrnou produkci mazu a přitom nevysušuje jako jiné masky na mastnou a smíšenou pleť. Funguje perfektně.


Advanced Night Repair Mask in Oil, Estée Lauder

Estee Lauder Advanced Night Repair Mask in Oil a2c40

Noční masky se staly velkým hitem už vloni. Proč? Šetří čas a přitom skvěle fungují. Stačí je nanést místo nočního krému a jít spát. Jednodušší už to být nemůže. Maska Advanced Night Repair vypadá jako ikonické sérum, její textura je o poznání výživnější. Pleť během noci napumpuje, takže až se ráno probudíte, budete mít radost od první chvíle, co se podíváte do zrcadla.

KOUPIT ZDE


Rubber Mask Moist Lover, Dr. Jart

Dr.Jart Rubber Mask Moist Lover da64c

V balení najdete malý kelímek se sametově hebkým krémem, který v bohaté vrstvě naneste na celý obličej a pak vytáhněte dvoudílnou gumovou masku, přiložte a nechte 30-40 minut působit. Gumová maska zajistí, že veškerá hydratace půjde rovnou do pleti a nevypaří se. I citlivá pleť si přijde na své. Už žádné stopy do dehydrataci, drobných vráskách ani zarudnutí. Prostě "jen" krásná pleť. Zbytek masky vklepejte do pleti.

Prodává Sephora


Cellular Vitalizing Mask, Swiss Perfection

Swiss Perfection Cellular Mask e8df6

Nenechejte se zmást její velikostí. V modré obalu s pumpičkou najdete sice jen 15 ml masky, ale vězte, že to úplně stačí. Nepotřebujete jí nanášet v silné vrstvě. Můžete ji použít jen na pár minut nebo místo nočního krému. Skvělá po dlouhém dni v klimatizované budově i na dlouhý let. Funguje na všechny typy pleti, bez ohledu na věk. Pozor, na tuto masku si snadno vypěstujete závislost.

Prodává AVA Spa, Four Seasons Prague


Matcha Perfect Mask, Erborian

Marionnaud erborian Matcha Perfect Mask 86b08

Chcete neviditelné a krásně čisté póry? Pak sáhněte po masce s extrakty z matcha čaje. Zelený prášek stačí smíchat s vodou a nanést na celý obličej nebo jen T-zónu, záleží na tom, jak na tom právě vaše póry jsou. Vyhlazuje, čistí a stahuje rozšířené póry, aniž by ale vysušovala pleť.

Prodává Marionnaud


Deep Cleansing Mask, Omorovicza

Omorovicza DEEP CLEANSING MASK 8885f

Máte-li smíšenou nebo mastnou pleť, určitě si pořiďte kelímek z jílovou maskou z maďarských lázní. Nic lepšího na opravdu hloubkové čištění jen tak nenajdete. Kromě toho, že zkrotí mazové žlázy a zatočí se případnými pupínky, ještě vypíná a vyhlazuje. Dokonalý anti-age.

Prodává Ingredients


Red Carpet Ready Hydrating Bio-Cellulose Mask, Starskin

STARSKIN Masky na oblicej Bio Cellulose Hydrating Face Mask 0129d

Korejské sheet masky milují všichni make-up artisti. Když připravují modelky na focení nebo celebrity na červený koberec, začínají právě modrou hydratační od Starskin. Své jméno nemá nadarmo. Intenzivně hydratuje, zklidňuje, vyhlazuje, omlazuje ... Prostě super hero každé kosmetické poličky. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Více o maskách StarSkin zde


Silver Peel-Off Purifier, StriVectin

StriVectin Silver Peel Off Purifier 22743

Chystáte se udělat si nové, perfektní selfie? Použijte předtím stříbrnou slupovací masku a nebudete muset ztrácet čas nejrůznějšími filtry. Maska zbaví pokožku odumřelých buněk i černých teček, vyhladí její povrch a dá jí sexy glow.

Prodává Sephora


Extra-Firming Mask, Clarins

Clarins Extra Firming Mask 88252

Jste ve stresu a je to už vidět na první pohled? Nemusí. Sáhněte po krémové masce od Clarins a máte po problému. Její super výživné složení a hedvábná textura zatočí s jemnými vráskami, dodá pleti zářivý vzhled a ještě ji zpevní. To všechno v jediném kroku!

KOUPIT ZDE


Beauty Shots Avocado, Korres

korres beauty shots avocado intense nourishing mask 1 940 70e0a

Máte rádi přírodní kosmetiku a hledáte něco, co vaši pleť pořádně vyživí? Pak potřebujete avokádový beauty shot od Korresu. Malá tubička v sobě má tolik super výživných látek, že si o ní pokožka bude říkat častěji a častěji. Perfektní hlavně na sušší typy.

Prodává Profimed


Even Better Brightening Moisture Mask, Clinique

Clinique Even Better Moisturizing Mask e98d7

Nenápadné bílé tubičky si možná na první pohled ani nevšimnete, ale to by byla velká škoda. Krémová maska rozjasňuje pleť, vyrovná hladinu hydratace i barevný tón. Určitě jí zařaďte do své pravidelné péče, když se chcete zbavit nepravidelné pigmentace a zašedlého, unaveného vzhledu.


Swiss Beauty Veil, Artemis

Artemis Skin Essentials Intense Rich Face Mask 5x23 ml ee4c2

Máte před sebou důležitou prezentaci v práci nebo rande, na kterém vám extra záleží? Pak potřebujete výživnou sheet masku. Extra jemné plátýnko zajistí, že všechny živiny pleť beze zbytku nasákne. Perfektně funguje hlavně u suché a citlivé pleti. Výsledek vás nadchne.


Hydra Intense, Lancome

Lancome Masque Hydra Intense c8610

Jste radši na klasiku? Gelová hydratační maska je přesně pro vás. Must-have pro ty z vás, kdo tráví několik hodin denně v klimatizované kanceláře. Taky když se chystáte na cestu letadlem, tak si tento modrý zázrak přibalte. Vaše pleť vám poděkuje.

KOUPIT ZDE


Egg Mouse Pack, Too Cool For School

Too Cool For School Egg mousse pack 91c71

Korejské masky nejsou jen z plátěné nebo gumové. Může to být taky krásně našlehaná pěna z vaječných bílků. Kdo potřebuje vajíčka na obličeji? Jestli chcete opticky zmenšit póry a celkově zpevnit tvář, pak jste to právě vy. Pěna se snadno nanáší a udělá krásně hladoučkou pokožku.

Prodává Sephora


Wonder Mud, Biotherm

Biotherm Skin Beat Wonder Mud Masque fde20

Jasně zelené "blátíčko" je úžasná záležitost. Pro smíšenou pleť naprosto dokonalá volba. Zmírňuje mastnotu a přitom nevysušuje sušší část obličeje. Nedělá nepříjemnou, stahující krustu, takže nebudete mít pocit, že máte obličej o číslo menší. Tuto masku mají rádi i kluci. Takže si, po vzoru Jennifer Aniston a jejího manžela, udělejte "zelené" nedělní odpoledne.

KOUPIT ZDE


FlashMud Brightening Treatment, Glamglow

Glamglow FLASHMUD MASK 17eaf

Jílové masky nejsou jen na póry a mastný nos a čelo. Chcete důkaz? Rozjasňující maska od Glamglow vás o tom přesvědčí. Hollywoodské hvězdy i modelky ji milují. Vyzkoušejte a uvidíte sami proč.


Hydra Life Pores Away Pink Clay Mask, Dior

Dior Hydra Life Pink Clay 06323

Letošní novinky od Diora jsou tak skvělé, že to výběru musíme zařadit ještě jednu masku. V nové řadě Hydra Life najdete perfektní vychytávku z růžového jílu. Kromě toho, ale vypadá dost dobře na kosmetické poličce, postará se o drobné, sotva viditelné póry. Čistí a rozzáří pokožku během několika minut. A krásně voní.