Podzimní sezona podle Miu Miu

Na aktuální kampaň Miu Miu, mladší sestry značky Prada, čekala většina módních expertů i fanoušků s velkým očekáváním. Předem byl oznámen pokus o absolutně jiný vizuální styl, než měly minulé reklamy. První snímky pro A/W 2011 v těchto dnech spatřily světlo světa a jsou perfektní. Dokazují, že Miuccia Prada, vnučka zakladatele slavného módního domu, je žena na svém místě. Kolekci Miu Miu si doslova vymazlila.
Za realizací rustikální a zároveň trochu retro novinky stojí fotograf Bruce Weber. Dosavadní typický ‚Glam look‘, tedy třpyt, lesk, okázalost jsou pryč. Fotit se šlo z ateliéru do přírody, na venkov. Tváří kampaně se po Vanesse Paradis, Lindsay Lohan nebo Katie Holmes stala mladinká herečka Hailee Steinfeld. Najít v tuto chvíli lepší ambasadorku snad ani nešlo, působí zcela nenuceně a profesionálně. Teprve čtrnáctiletá umělkyně, nominovaná loni na Oscara za svůj debut ve filmu Opravdová kuráž, není ostřílenou modelkou, nicméně určitě nestojí mimo fashion svět. Na červených kobercích před premiérami a večírky se nenechává zahambit.
Jednoduchý outfit propagačních fotek tvoří černé potištěné šaty s rukávem a trendy kotníkové boty. V kombinaci s doplňky, kabelou a brýlemi působí Hailee dojmem holčičky ztracené někde v 70. letech nebo stylové vnučky jedoucí vlakem navštívit babičku na vesnici…

Co na novou podobu Miu Miu říkáte?