Proč zbožňujeme zpěvačku Camilu Cabello?

Text: Klára Dedková

Bývalá členka americké dívčí skupiny Fifth Harmony a nyní velmi populární zpěvačka Camila Cabello je kubánsko-mexického původu. Svou kariéru odstartovala dvaadvacetiletá zpěvačka v pěvecké soutěži X Factor a před třemi lety ji časopis Time zařadil mezi 30 nejvlivnějších teenagerů na světě. Znát ji můžete především díky jejímu letnímu hitu Havana, který zkrátka nešlo minout. Přinášíme důvody, proč je nám tato mladá umělkyně sympatická a proč se vyplatí jí sledovat i nadále.

  • Šla si za svým snem

V dětství měla ve svém pokoji pověšený plakát Taylor Swift a tajně si přála být jednoho dne stejně úspěšná. O pár let později se jí Taylor ozvala s prosbou, zda by ji nedoprovázela na jejím turné. Jak jednou řekl Picasso: „Everything you can imagine is real.“

  • Hit Havana napsala, když jedla sushi

Když se svým producentem skládali píseň Havana, která se později stala velmi poslouchaným hitem, vychutnávali si při tom sushi. Zřejmě velmi inspirativní jídlo.

  • Podpatky obula teprve na soutěži

Vysoké lodičky, ve kterých ji vidíme nyní, si oblíbila zřejmě až po svém slavném momentu v soutěži X-factor. Tam totiž boty na podpatku obula poprvé. Láska na celý život!

  • Nezapomíná na charitu

I přes to, že by si dvaadvacetiletá zpěvačka mohla užívat svých peněz hýřivým životem, myslí i na ty, kteří peníze skutečně potřebují. V roce 2016 spolupracovala se společností Save the Children na vytvoření limitované kolekci triček, která zvýšila povědomí o nerovných příležitostech dívek. Za účelem získání potřebných finančních prostředků pro postižené hurikánem Maria v Portoriku natočila píseň „Almost Like Praying“.

  • Spolupracuje se Skrillexem, Charli XCX nebo Edem Sheeranem

DJ a americký producent Skrillex se podílel na vytváření alba Camila, zatímco anglická zpěvačka Charli XCX nazpívala společně s mladou umělkyní singl „OMG“. S Edem Sheeranem nahrála Camila demo verzi písničky The Boy, která se nakonec bohužel nedostala do finálního seznamu skladeb alba.