První kolekce Virgila Abloha pro Louis Vuitton: Nová éra a spousta barev

Vytvořil jednu z nejpopulárnějších streetwearových značek současnosti a kamarádí se snad s každým, kdo je právě teď „in“. Do funkce kreativního ředitele pánské divize Louis Vuitton byl jmenován na konci března.

Virgil Abloh se tak stal prvním Afroameričanem v čele tohoto tradičního francouzského módního domu. O tom, že se na módní scéně právě děje něco výjimečného, tak nemohlo být pochyb. 

Svou první kolekcí pro LV očekávání všech módních kritiků a nadšenců, alespoň podle prvních reakcí, výrazně předčil. O jeho debutu se píše jako o zásadním, až „seismickém“ otřesu v základech módního establishmentu. 

Tradiční a chladně neosobní centrála Louis Vuitton v Paříži tak zažila okamžik, kdy se dům se stopadesátiletou tradicí otevřel masám a celému světu ukázal přívětivější a moderní tvář. V prvních řadách přehlídky byli všichni, kteří Virgilovy kreace milují, mezi nimi třeba Rihanna, ASAP Rocky, Bella Hadid, Miguel a spousta dalších. 

Americký návrhář umí odhadnout náladu ve společnosti a umí navrhovat takové oblečení, které toužíme nosit. A je úplně jedno, jestli jste žena nebo muž, slušet vám to bude tak jako tak. 

Když se během závěrečného defilé rozplakal i samozvaný génius současného rapu Kanye West a vrhnul se na ramena svého dlouholetého kamaráda Virgila, bylo jasno. O tom, kdo je momentálně králem módního světa, není pochyb. 

 

?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen>