Prvního září se blíží. Co si vzít na sebe?

Zásadní je první dojem, který si o vás druhý udělá během několika málo sekund. O tom, jestli vás někdo bude mít rád, rozhoduje vaše povaha. O tom, jestli se s vámi vůbec začne bavit, váš vzhled. Proto si na něm dejte první den obzvlášť záležet. Špatný první dojem budete horko těžko napravovat.

Pokud se prvního září chystáte do nové práce, zjistěte si, jaký ve firmě panuje dress code. Jestli si nevíte rady, držte se osvědčené klasiky – podpatky, sako a pouzdrová sukně. Nechcete-li ale působit jako řadová úřednice alias šedá myška, rozbijte střídmý vzhled barvami. První den si také zaslouží něco symbolického – zkuste kostkované sako připomínající školní uniformu. Ideální najdete třeba u značky Vivienne Westwood. Brýle vám dodají špetku inteligence navrch, kvalitní a nenápadná značková taška o vás zase poví, že si potrpíte na dobré věci, ale nemusíte to dávat okatě najevo. Nezapomeňte si vzít něco pro štěstí, třeba přívěsek na krk, a hlavně úsměv – ten vám totiž sluší nejvíc.

Do práce

Ani první školní den si neodpusťte něco, co je se školou tak jasně spojené – univerzitní bundičku. Oblékněte se pohodlně a mladistvě – ukažte, že máte otevřené srdce pro nové přátele. Vsaďte na světlé barvy, které z vás udělají optimistickou a milou osobu. Na krk pověste sluchátka (protože kdo nemá rád hudbu, jako by nebyl) a vytáhněte velkou tašku, do níž se vám vejdou všechny poznámky i notebook. A hlavně – usmívejte se, buďte přátelská. Seznamování pak půjde samo.

Do školy

Nakupujte na:

Do práce:

Basic Rib Cardigan, Wet Seal, 9.99 $
Pouzdrová sukně, Jitrois, Stylebop.com, 1250 €
Boty, Rupert Sanderson, 535 €
Kabelka G Leather Bag, Givenchy, 704,40 €
Brýle, OC Shades, 10 $
Řetízek, Heart4Heart, 120 $

Do školy:

Bundička, Paul’s Boutique, 50 £
Kalhoty, Dorothy Perkins, 29,50 £
Tričko, Cream Heart Tie Tee, 20 £
Boty, ASOS Maddison Pretty Tie Brogue, 64,03 $
Taška, Phillip Lim, 890 €
Sluchátka, beats. by dr. dre, 280 £