Puma představila projekt #DOYOU a jeho ambasadory

Najít svoji vniřní sílu. Převzít odpovědnost za sebe samu. Jít svou cestou bez kompromisů. Co je tvoje vášeň? Pečuješ o ni? Žiješ v rovnováze? V harmonii? Máš odvahu? Do you? Sportovní značka Puma představila originální projekt #DoYou, do něhož vybírá inspirativní ženy, a v krátkých dokumentárních videích a rozhovorech ukazuje jejich cestu ke sportu, sebevědomí a spokojenosti, kterou v životě hledaly. 

A ELLE vám hned první tři může ukázat. Inspirujte se jejich příběhy. 

puma

Nikol Švantnerová

Nikol netřeba představovat: miss České republiky 2015, krásná a úspěšná modelka. Je to však to, co ji charakterizuje? Ne tak úplně. Nikol je především srdcařka, milovnice života a čistá duše. 

„DO YOU je kampaň, která je hlavně o zdravém sebevědomí. Já a sebevědomí – to je zajímavý příběh. Když jsem se hlásila do soutěže Miss, měla jsem ho na bodu mrazu. Chtěla jsem dokázat sobě i lidem okolo, že na to mám. Ale pravdou je, že jsem si nevěřila. Měla jsem tendence na sobě hledat ne to hezké, ale hlavně to špatné, co by se dalo zlepšit. Dnes vím, že honba za dokonalostí je zbytečná, dokonalost neexistuje.

Těsně potom, co jsem vyhrála Miss, jsem rok žila v takové umělé bublině, že všichni byli najednou kamarádi. Lidé, kteří o mně x let nevěděli, mě najednou znali. Vlastně až po roce jsem je vyselektovala, protože jsem si uvědomila, kteří za to stojí a kteří mě jen využívají.

Nejsem typická modelka, i když modeling dělám už 13 let. Až poslední rok jsem se opravdu našla v tom, co momentálně dělám a spojila víc aktivit dohromady. Moderuji na Fashion TV, do toho jsem si udělala vlastní blog, kterým se snažím inspirovat, a také nesmím zapomenout na svůj oblíbený Instagram.

Byly doby, kdy mi na modelingu vadilo, že musím až moc řešit svou postavu, že se musím trochu přetvařovat a být v podstatě někdo jiný. Také lidé kolem byli často nepřejícní. Představovali si, že jsem hloupá, namyšlená, rozmazlená, že nic neumím, jenom se smát do objektivu a podobně. Až po nějaké době, a i díky sociálním sítím, kde ukazuju svůj život, lidé pochopili, jaká jsem, a už je to lepší. Jsem z domova vychovaná tak, že mi naši nedovolili, abych zpychla. Nemám pocit, že bych měla mít kvůli něčemu nosánek nahoře. Moje cíle jsou vysoké, toto je jen malá část.“

carapuma

Fabiana Bytyqi

Podle jména byste ji tipovali spíše na plachou vílu chovající na zahradě jednorožce. Její dlouhé blonďaté vlasy, modré oči a drobná, 160 centimetrů vysoká postava k tomu úplně vybízí. Navíc je velmi klidná a neskutečně pokorná. Málokdo by uhodl, že jde o profesionální mistryni světa v ženském boxu, které se přezdívá „Andělská pěst“. Zdání klame!

„Svoje první setkání s bojovými sporty si pamatuji naprosto přesně. Byla jsem ještě malá holčička. Šli jsme tehdy s tatínkem na procházku a míjeli reklamu na lekce karate. Zaujalo mě to na první pohled a chtěla jsem si ho hned vyzkoušet. Tím to všechno začalo.

Od té doby uplynulo už spoustu let, od karate jsem se posunula k boxu a dnes ho dělám profesionálně jako jediná žena v České republice.

Vlastně si neumím představit, že něco dělám jen tak, bez jasného cíle. S bráchou jsme vždycky dělali všechno tak, abychom v tom byli nejlepší. Sport mě naučil plné pozornosti a koncentraci na vytyčený cíl. To mi moc pomáhá i v běžném životě. Například když vím, že se musím jít učit na zkoušku, prostě jdu a učím se. Řeknu si, že chci jedničku a mám jedničku. 

Trénuju každý den, můj trenér mě drží zkrátka – i když zrovna nejsem v přípravě na zápas, mám přesně daný režim. Úspěch nikdy nepřichází zadarmo, je za ním velká dřina. Já jsem však velmi ráda, že mám takové štěstí, že se mohu věnovat něčemu, co mě na světě baví nejvíc. Splnila jsem si svůj největší sen.“

carapuma

Soňa Hrabec Kotulková

Soňa je běžkyní tělem, ale hlavně duší. Běh jí otevřel nový svět a její život se od základu změnil. Po 14 letech ukončila práci na plný úvazek jako redaktorka v dámském magazínu a začala pracovat na volné noze, splnila si sen a uběhla svůj první maraton a tam potkala svou životní lásku – manžela Michala, se kterým založila úspěšný blog running2.cz.

„Do You pro mě znamená harmonii, mít všechny části svého života vyrovnané. Nebát se změn a ptát se sám sebe, proč mi tahle situace nastala a co mi může dát. Také je pro mě důležité vzít si z každé něco a poučit se z ní. Moc si vážím toho, jaké to teď v mém životě je a neberu to jako samozřejmost. A jak to celé začalo? Můj příběh s běháním začal tak, že jsem o něm měla napsat článek. Žádná z mých kolegyň redaktorek se k tomu neměla, protože běhání nikoho nebavilo, včetně mě – já ho nenáviděla.

Nicméně jsem řekla, že se tedy obětuju a že ho napíšu a redakci zachráním. Nikdy jsem neběhala a běhání pro mě byla věc, která šla mimo mě. Pamatuju si, jak jsme ve škole museli zvládnout 1500 m – vždy mě píchalo v boku, byla jsem uřícená a zničená, zkrátka mi to vůbec nešlo.

Měla jsem na Ladronce domluvenou trenérku a pamatuju si dodnes, jak jsem dorazila v outdoorových botech a ve výbavě, kterou jsem nosila na výšlapy. Vůbec jsem tehdy nevěděla, co si mám obléct. Trenérka mi ukázala, jak mám správně držet ruce, jak našlapovat, jak se mám rozcvičit před během a pak jsme to zkusily. Najednou jsem běžela, nic mě nepíchalo, běžela jsem lehce a pomalu, v mluvícím tempu. Měla jsem pocit, že letím, byl to nádherný pocit…“

Zajímá vás více? Celé příběhy najdete ZDE.

 

DO YOU? #DoYou

Jedině tak to má smysl.

Puma tě zve na akci snů, kde můžeš být sama sebou a dostat ze sebe to nejlepší. Čekají tě inspirativní speakeři a workshopy, zdravá krása, pohyb i dobroty a nová PUMA DO YOU kolekce.

Již v sobotu, 13. 10. 2018

Více informací najdete ZDE.