Řád britského impéria osobnostem módy

Řád britského impéria je jedna z největších poct, které Británie uděluje velkým osobnostem nejrůznějších oblastí života. Pro letošní rok se na seznamu honorovaných objevila také významná módní trojice.



Prvním z nich je Harold Tillman, který vlastní značky Aquascutum a Jaeger a zároveň je hlavou Britské módní rady. Tillman bude během podzimní slavnosti jmenován komandérem britského impéria.

Další laureáti, ředitelka značky Jimmy Choo Tamara Mellon i fotograf Nick Knight, budou poctěni řádem o stupeň nižším, stanou se tedy důstojníky britského impéria.



„Jsem neuvěřitelně pyšná, že královna ocenila mou práci takovým způsobem. Vnímám to ale jako ocenění pro všechny, kdo tvrdě pracují pro značku Jimmy Choo,“ reagovala na ocenění šťastná Tamara.



Jakkoli prestižní bude pro všechny z nově oceněných osobností nosit čestný kříž, jehož podobu řád má, nemohou se nazývat Sir a Dame. Tato výsada přísluší pouze nositelům řádů ještě o stupeň a dva vyšších, tedy rytíř-komandér a velkorytíř britského impéria.