Říká vám tyhle komplimenty? A co tím opravdu myslí?

Když vám tyhle věty říká váš přítel, co tím skutečně myslí?

1. “Tvoje kamarádky jsou fakt super.”

Chce tím říct, že společně s vašimi kamarádkami občas můžete něco podniknout, ale ne častěji než jednou za měsíc. Musíte si přiznat, že váš kluk nemůže zbožňovat všechny vaše přítelkyně stejně jako vy. A není vyloučené, že některá mu klidně může pořádně lézt na nervy. Tak mu je “dávkujte” s mírou.

2. “V obojích šatech vypadáš skvěle.”

S tímto lehce alibistickým prohlášením vyvléká svou hlavu z pomyslné oprátky. Ve skutečnosti si myslí: “Proboha, nemám ponětí, co bych jí měl říct!” Ale tohle taktizování je naprosto v pořádku - evidentně bere ohledy na vaše pocity a raději vám řekne, že vám to sluší ve všem, než aby neřekl vůbec nic.

3. “Ta nová rtěnka ti sluší.”

Když od svého kluka uslyšíte tuhle větu, měla byste mu za ni připsat extra body. Znamená to totiž, že je vůči vám tak všímavý, že postřehne i sebemenší nuanci ve vašem vzhledu.

4. “Máš skvělý smysl pro humor.”

V tomto případě ani tak nejde o to, jestli jste skutečně vtipná a humorumilovná osoba. On vám tím sděluje podstatnější věc: “Je super, že se spolu můžeme smát.”

5. “Nezůstaneme dnes večer raději doma?”

Tak tohle rozkódujte naprosto jednoznačně: Váš miláček vám tímto sděluje, že dneska večer chce mít víc než cokoli jiného sex.

6. “Dneska vypadáš nádherně.”

Když vám přítel řekne tenhle kompliment, znamená to, že mu opravdu připadáte obzvlášť atraktivní a sexy a že si vás bude chtít vychutnat naplno…

7. “Kočky nemám rád, ale ta tvoje je výjimka.”

Nebuďte přehnaně optimistická - a nevěřte, že by vaši kočku nějak zvlášť zbožňoval. Ale je ochotný se s ní spřátelit, protože je vaše. 

8. “Jasně, že můžeme jít k vašim v neděli na snídani.”

Tak tahle věta je čistá lež. Ve skutečnosti chce říct zhruba toto: “Panebože, doufám, že mě v sobotu v noci unesou mimozemšťani a já na nedělní snídani nebudu muset.”

9. “Jsi skvělá kuchařka.”

Tohle může znamenat mnohé - od: “Hurá, už nikdy si nebudu muset vařit sám!”, až po: “Za tvojí dojemnou snahu ti nikdy nepřiznám, že bych si mnohem radši dal Big Mac.” 

10. “Dáváš ty nejlepší rady.”

Když nahlas pronese tuhle větu, radši brzděte. Nejspíš je celý zaskočený tím, že byste si o něm mohla myslet, že si s něčím neví rady. A to se samozřejmě nemůže nikdy stát. Takže pokud mu přece jen chcete sdělit nějaké nevyžádané rady, tak nenápadně - ať si toho nevšimne. Případně to navlékněte tak, aby nabyl dojmu, že na to skvělé řešení přišel on sám. A pak ho za to pochvalte!