Rok svateb

Minulý rok nepřál fenoménu singles. Velký třesk před oltářem měl zcela jistě epicentrum ve Velké Británii a odtamtud se jeho echo rozšířilo do celého světa. Pojďme si připomenout ty nejromantičtější obřady…

Královská svatba

Den, kdy pohádka stala realitou. Z Popelky (s milionářským kontem) se stala princezna. Tedy vévodkyně z Cambridge – ale to je jen detail. 29. dubna celý svět napjatě sledoval stanice, které živě přenášely největší svatbu roku a možná i desetiletí. Z Kate se behěm vteřiny stala ikona, z prince Williama v červené uniformě již nedostupný idol. A šaty Sarah Burton z dílny Alexandera McQueena vstoupily do historie módy.

Když si rebelka vzala rockera

Z Kate Moss je vdaná paní. Ano řekla britskému muzikantovi Jamiemu Hinceovi. Rokenrolový pár se nechal na obřad dovézt ve stylových rolls-roycech. Ženich v dvouřadovém bleděmodrém obleku YSL a Kate svou svobodu opustila v smetanových, bohémsky romantických vintage šatech od Johna Galliana. Na party roku, která trvala několik dní přišla esa světového módního průmyslu i showbyznysu. Od obřadu uplynul už víc než půlrok a pár stále září štěstím. Nádhera.

Do třetice Anglie

Se svobodou se rozloučila i princezna popových žebříčků Lily Allen. Šestadvacetiletá Angličanka dala svou ruku příteli Samu Cooperovi po půlročních zásnubách. 13. 6. uspořádala ve venkovském kostelíku na celebritu skromnou svatbu jen pro rodinu a nejbližší přátele. Do manželství vstoupila zpěvačka a také módní návrhářka v šatech z dílny Delphine Manivet. Na konci listopadu Lily porodila zdravou holčičku. Přejeme rodině hodně štěstí!

Atypická nevěsta

Svatba se nevyhnula ani hollywoodským kopcům. Svou lásku zpečetila v Itálii slavná režisérka a držitelka Oscara Sofia Coppola. Vzala si frontmana skupiny Phoenix Thomase Marse. Nevěsta na sebe oblékla šaty v netradiční barvě i délce. Zvolila šeříkový šifon, šaty, které nevytvořil nikdo jiný než slavný Azzedine Alaïa, končily těsně u kolen. Návrhář nezůstal jen u nich, speciálně pro slavnostní den navrhl i outfit pro režisérčinu dceru Romy.

Mezinárodní romance

Alena Šeredová je vdaná paní. Manželský slib složila s italským fotbalovým brankářem a otcem svých dětí Gigim Buffonem 16. června v kostele svatého Petra a Pavla na pražském Vyšehradě. Splývavý svatební šat bez rukávů si modelka a moderátorka nechala ušít britskou návrhářkou Jenny Packham. Dlouhý, krajkou lemovaný závoj Alena navrhovala sama, se zbytkem svatební výstroje jí vypomohli přátelé – na cestu k oltáři modelku obul Giuseppe Zanotti, na poslední chvíli vytvořená čelenka do vlasů pochází z dílny Eugenie Bruni. Jednoduše luxus.

Mladá paní

Rok 2011 byl ve znamení vdavků i pro úspěšnou modelku Anju Rubik. Dlouholetý vztah s partnerem Sashou Knezevicem zpečetila svatebním obřadem ve vesničce Deia na Mallorce. Modelka dokráčela k oltáři v šatech značky Emilio Pucci, které jí vlastnoručně navrhl a zpracoval kreativní ředitel tohoto italského módního domu Peter Dundas. Přes hlavu měla závoj z jemné bílé krajky a zpod vrstvených saténových minišatů s několikametrovou vlečkou vykukovaly dlouhé a štíhlé nohy snů.

Korunovaný konec

Začali jsme královskou svatbou, tak jednou i skončíme. Před Bohem i úřadem si během dvou dnů řekli monacký kníže Albert a jeho krásná snoubenka Charlene. Celé malé knížectví bylo na nohou, davy jásaly a provolávaly svatebčanům slávu. Bývalý proutník zářil na všechny strany a dojatá nevěsta nenacházela slov. Velkolepé.