Sbohem Versace! Anthony Vaccarello jde do Saint Laurent

Kdo je Anthony Vaccarello?
Anthony Vaccarello není žádným nováčkem na módní scéně. Belgičan přestupuje do YSL z Versace, kde tři roky pracoval jako kreativní konzultant a následně ředitel linie Versus Versace. Než si jej vyhlédla Donatella Versace, Vaccarello slavil úspěch u Fendi, kde pod vedením Karla Lagerfelda navrhoval kožešiny. 

Jaký je jeho styl?

Vaccarello, který studoval sochařství na La Cambre v Bruselu, se proslavil svými sexy modely, ve kterých míchá hot prvky s pánským šatníkem. Minisukně, vysoko střižené rozparky sukní, rafinované průstřihy, transparentní topy, vysoký lesk. Ovšem v minimalistickém pojetí. Kombinace přímo nabitá erotikou. Jeho šaty se staly velmi oblíbené na červený koberec. Obléká supertěla v čele s Gisele Bündchen, Jennifer Lopez a Rosie Huntington-Whiteley.

anthony vaccarello spring 2016 3cd6f

Co můžeme čekat od nové kolekce?
V redakci sice nemáme křišťálovou kouli, ze které bychom mohli věštit, ale čekáme větší důraz na zpracování a střihy, saka a především nový pohled na Le Smoking - ikonický kousek, který dal Yves Saint Laurent světu.

Kdy představí první modely?
Vaccarellovou první kolekcí pod značkou Saint Laurent bude na sezonu jaro - léto 2017, kterou představí v říjnu na fashion weeku v Paříži.

A co na to Donatella?
Kdo nahradí Vaccarella u Versace, není jasné. Donatella se nechala slyšet, že svým výběrem překvapí naprosto všechny.

 

Sbohem Versace! Anthony Vaccarello jde do Saint Laurent