Sestava návrhářů na nadcházející edici MBPFW potvrzena!

Známé značky i nováčci

Zářijová edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku (MBPFW), která představí kolekce módních návrhářů a značek na sezonu jaro/léto 2019, se uskuteční v termínu 31. srpna až 7. září 2018.Odborná komise složená ze zástupců módních a lifestylových magazínů, módního fotografa Benedikta Renče a ředitele MBPFW Lukáše Loskota vybrala sestavu návrhářů, kteří své kolekce předvedou v rámci čtyř přehlídkových dní – od soboty 1. do úterý 4. září 2018.

Jsou jimi: Adam Kost, Alter Era, Blažek, Denisa Nová, Dominika Kozáková, CHATTY, Imreczeova, Jan Černý, LAFORMELA, Michael Kovacik, Nehera, Pavel Brejcha, Tereza Vu, Zuzana Kubíčková a kreativní trio Lukáš Krnáč, Vivien Babicová a Kristýna Coufalová.

Kromě návrhářů a značek svou tvorbu opět představí také studenti Ateliéru designu oděvu a obuvi pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové a nově také posluchači zlínského Ateliéru designu oděvu Univerzity Tomáše Bati. Na programu bude také přehlídka letošního vítěze talentové soutěže pro začínající návrháře VAN GRAAF Junior Talent Martina Kohouta. Přehlídku domácí módy obohatí také zahraniční hosté – studenti prestižní japonské BUNKA Fashion Graduate University a výběr současné nizozemské autorské tvorby.

Móda se vrací do historického paláce

Fashion Temple, tedy místo konání módních přehlídek Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku,znovu obsadí jednu z nejvýznamnějších barokních palácových staveb v Praze, Clam-Gallasův palác na Starém Městě. „Historickou budovu na Mariánském náměstí čeká zásadní rekonstrukce. Zatímco dosud palác sloužil jako sídlo archivu hlavního města, nyní z něj vytvoříme moderní kulturní centrum. V paláci budou výstavy, kavárna a přes léto divadelní scéna. V mezidobí před zahájením rekonstrukce jsme již začali budovat povědomí o paláci konáním významných výstav a kulturních akcí,“vysvětluje Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy, která stejně jako v uplynulých třech ročnících poskytla i nadcházející módní události svou záštitu. „Vracíme se s přehlídkami do historického paláce, ale jeho prostory nyní ukážeme ze zcela jiného úhlu. Odhalíme i zákoutí, která v minulé edici vidět nebyla. Diváci tedy budou mít opět nový zážitek a dostanou se do míst, která běžně nejsou přístupná veřejnosti,“ vysvětluje ředitel pražského týdne módy Lukáš Loskot.

Předprodej vstupenek

Předprodej VIP vstupenek na přehlídkovou část módního týdne zahájí organizátor v druhé polovině července. Standardní vstupenky se začnou prodávat v srpnu 2018 prostřednictvím portálu GoOut.