Sex ve městě slaví 20 let! Co jste o tomhle seriálu možná nevěděli?

Mohou ženy prožívat sex jako muži? Tím to všechno začalo. Pan Božský, Cosmopolitan, New York, lodičky od Manola a samozřejmě taky Miranda, Charlotte a Samantha. Milujeme to všechno!

Před lety narazil producent Darren Star na knihu novinových sloupků americké novinářky Candance Bushnell a ihned jí nabídl padesát tisíc dolarů za veškerá práva. První série se začala vysílat na HBO již v roce 1998. Seriál běžel celých šest let s tempem jedné série ročně.

Seriál jako první řešil otevřeně ženskou sexualitu a vzbudilo to velký rozruch. Zároveň také ukazoval, jak si užívat života a současně  budovat kariéru.

Zajímavosti:

Známá úvodní hláška "Carrie Bradshaw ví hodně o sexu (a nebojí se zeptat)" je odkazem k filmu Woodyho Allena Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat).

Bylo natočeno šest sérií a dva celovečerní filmy.

Seriál získal 7 cen Emmy (50 nominací) a 8 Zlatých Glóbů.

Nápadníky čtyř krásek hrálo v seriálu mnoho známých osobností, například Jon Bon Jovi, David Duchovny, Breadly Cooper nebo Vince Vaughn. Sami sebe pak hráli Matthew McConaughey, Donald Trump nebo Hugh Hefner. 

Baletní sukýnku, kterou má Carrie v úvodní znělce, koupili stylisté v sekáči za 5 dolarů. 

Seriál si jako první všiml fenoménu singles.

Jako první také oslavoval ženské přátelství. Do té doby patřilo přátelství v seriálech hlavně mužům a ženy byly zobrazovány jako sokyně.

Carrie má v prvním díle první série jiný byt, než který má po zbytek seriálu.

Sarah Jessica Parker byla během natáčení 5. série těhotná. Z tohoto důvodu má tato série pouze 8 dílů.

Během čtvrté řady nahradil v úvodní znělce záběr na dvojčata záběr na Empire State Building.

Ústřední čtveřice se na plátně převlékne zhruba třistakrát. Sama Sarah Jessica Parker měla 80 různých outfitů.

Sarah Jessica Parker měla po dobu natáčení ve smlouvě dodatek, že se v seriálu neobjeví nikdy nahá. Proto ji vidíme maximálně ve spodním prádle, zatímco její kolegyně odhalily daleko více.

Kristin David, která hraje Charlotte, uvedla v rozhovoru pro časopis The View, že měla v poslední epizodě původně letět do Číny adoptovat chlapečka, aby v letadle zjistila, že je těhotná.

Seriál se stal tak populárním, že po New Yorku jezdí dokonce vyhlídkový autobus, který vás proveze po místech, které jste v něm mohli vidět.

Hlavní hrdinky v seriálu vystřídaly celkem 97 partnerů. Charlotte se s počtem 16 partnerů umístila na posledním místě. Následuje Miranda s počtem 17 partnerů. Carrie má na kontě 18 partnerů a absolutní rekordmankou je samozřejmě Samantha se 46 partnery. Tato čísla vycházejí pouze z počtu partnerů, kteří byli v seriálu skutečně k vidění. Nedokumentuje partnery minulé, o kterých v seriálu dámy pouze hovoří.

Poslední slovo, které řekne pan Božský Carrie v úvodu seriálu a na jeho konci je stejné: "abso-fucking-lutely".

A co nás o lásce naučil tenhle seriál, se podívejte TADY.