Seznamte se: Mary Charteris

Narodila se do zlaté kolébky v rodině módní smetánky. Jako malá se často prohrabovala módními šperky z haute couture kolekcí své tety Daphne Guinness. V patnácti už s ní seděla v prvních řadách na přehlídkách všech fashion weeků. Blízká rodinná přítelkyně (a také múza Alexandra McQueena) Isabella Blow jí pomohla k modelingu, protože v ní jasně viděla novou tvář módního průmyslu. Vystudovala dějiny umění a pak na koncertě potkala frontmana rockové kapely, který jí nedávno na prsteníček navlékl diamant…

Kdo tě nejvíc ovlivnil?
Všechny ženy mé rodiny. Moje máma, která začínala kariéru v New Yorku ve slavné The Factory s Andym Warholem. Moje teta Daphne a samozřejmě Isabella Blow, velmi dobrá přítelkyně naší rodiny.

Jaké to je, vyrůstat mezi tak stylovými ženami?
Úžasné. Každou neděli jsme chodili k Daphne na oběd a já se jí vždycky zeptala ‚Můžu do šatny?‘ a všechno jsem si na sobě zkoušela. A kdyby nebylo Isabelly, nikdy bych v sobě nenašla odvahu stát se modelkou.

Čí styl obdivuješ?
Davida Bowieho! Vzala bych si na sebe všechno, co kdy nosil on. Je tak neuvěřitelně elegantní, kompletně úžasný a fascinující.

Jak bys popsala vlastní styl?
Schizofrenní. Někdy si na sebe obléknu martensky a džíny a nesundám je dva týdny. A pak si zase nedokážu představit život bez ultravysokých podpatků a nízké boty mi přijdou absolutně nepřijatelné.

Kdybys mohla vlastnit něčí šatník, čí by to byl?
Miluji styl Anity Pallenberg. Její ležérní styl a přirozený šarm mi vyráží dech.

Vedle koho nejraději sedíš v první řadě?
Vedle Joséphine de la Baume. Tedy teď bych jí spíš měla říkat Joséphine Ronson, když se vdala, ale pro mě bude vždycky de la Baume. Chodíme spolu na přehlídky a pak na kávu a probíráme návrháře.

Jakého návrháře nejraději nosíš na červený koberec?
Giambattistu Valliho – jeho modely jsou neuvěřitelně elegantní a máte v nich pocit naprosté výjimečnosti. Před několika lety mě teta (Daphne) vzala po jeho přehlídce i do zákulisí a já se do něj zamilovala.

Když si představíš sama sebe za pět let, jak se vidíš?
To kdybych tušila! Pořád se na to snažím přijít. Chtěla bych víc navrhovat a rozjet nějakou větší spolupráci s přáteli. Ale cokoli to nakonec bude, jedno je jisté – bude to mít něco společného s módou!