Seznamte se s duem návrhářek, jejichž šperky z mušlí miluje celý Instagram

Text: Klára Dedková

Obě milují módu a moře. Voda pro ně symbolizuje svobodu, kterou chtějí do svých šperků WALD Berlin dát. Dvě Berlíňanky Dana Roski a Joyce Binneboese se seznámily před deseti lety a rozhodly se tvořit šperky z mořských mušlí ve spolupráci se známými značkami. Nyní pracují především s krystaly od Swarovski a jejich řetízky jsou letošním must have pro léto. Ví o tom své zvláště blogerky, které nezveřejní téměř jediný post bez nich.

jh

„Móda je pro nás hlavně o vyprávění příběhů. Rády si vyslechneme zákaznici a vytvoříme šperk přesně podle jejího života a představ,“ vysvětluje Dana. Název značky WALD v němčině znamená les. Designérky chtějí ze svého butiku takový menší les totiž mít. „Velká nákupní střediska jsou stresující a hlučná, my chceme zákazníka stresu zbavit, a to i svými minimalistickými šperky,“ dodává.

Návrhářky nejraději cestují do New Yorku, kde mimo objevování nových taletnů tráví rády čas spolu. „V New Yorku je zkrátka vše možné,“ říkají. Srdcovou záležitostí jsou však pro ně samozřejmě pláže, kde se dívají po mušlích a hledají inspiraci pro kolekce. „Miluji Carmel Beach, je to u skvělé malé vesničky v Kalifornii, která má jen tři tisíce obyvatel,“ prozrazuje Joyce a dodává, že tak vzpomíná na své dětství, kdy si hrála u oceánu a sbírala mušle.

kjd

Šperky WALD Berlin propagují i nejznámější světové blogerky jako je Chiara Ferragni, Camille Charriere nebo Aimee Song. Kromě přírodních mušlí vyrábějí designérky šperky také z klasických kovů jako je zlato nebo stříbro. Doplňují je krystaly, perlami a přírodními materiály. Dohromady tak vzniká unikátní šperk, který prostě potřebujete! A pozor, možná se chystají boty, tak nezapomeňte sledovat WALD Berlin na Instagramu, určitě to bude stát za to.

#shellnecklace