Skryté sebevědomí

Jak napsala jedna naše zahraniční kolegyně – módní redaktorka: „Se spodním prádlem je to jako s muži. Existují ti luxusní, ti, bez kterých se neobejdeme, a ti, kteří za nic nestojí.“
Pro život se spodním prádlem existují tři základní pravidla:

1. Jen to nejlepší je pro vás dost dobré. Neexistuje nic jako ‚kalhotky pro štěstí‘ Bridget Jonesové. Všechny, ve kterých je vám dobře, padnou vám a nepodléhají výtkám v bodu 2, jsou dost dobré. Proč? Každé z nás vyhovuje jiný střih. Je to dáno křivkami i funkcí. V devadesátých letech letěla tanga a strings. Ale běda! Ukázalo se, že gynekologové nejsou tomuto trendu nakloněni, protože často způsoboval svým nositelkám nemalé ‚ženské‘ problémy. Mnohé se poté pokorně vrátily k vysmívanému modelu ‚bombarďáky‘ s nohavičkou, který je dnes zase in. Zvažte, co sedí vám, a do ničeho se pod módním tlakem nenuťte. Předně byste měla volit pohodlí, a cokoli, co je vám malé, zařezává se, kam nemá, prostě vyhoďte. Proč se trápit, že vaše křivky jsou jiné?

2. Seprané, ošklivé, staré, žmolkaté a jakkoli jinak nereprezentativní zlikvidujte. Vemte jed na to, že když si v nich vyrazíte, budete je dřív nebo později muset někomu ukázat. Příhoda se zastrčenou sukýnkou v kalhotkách je mnohem vtipnější, když se vypráví, než když se vám skutečně stane. Sebevědomá žena se zasměje, protože ví, že ona i její prádlo jsou dokonalé jako v reklamě Victoria’s Secret. Nenoste je ani doma. I pro svého partnera chcete být přeci hezká (ne-li nejhezčí).

3. Je to vaše tajemství, kalhotky nikdy nikomu jen tak neukazujte. Nesmějí se vám rýsovat pod šaty ani vykukovat z kalhot. Podobné je to s podprsenkou. Co vypadá rafinovaně sexy na módní fotografii, vám při pracovním pohovoru příliš nepomůže. Zvlášť když nosíte stahovací prádlo, buďte dvojnásob opatrná.