Spekulace kolem smrti navrháře McQueena

„Byl nalezen ve svém bytě v londýnském West Endu oběšený asi v deset hodin ráno,“ potvrdila mluvčí společnosti. Rodina návrháře požádala média, aby respektovala její soukromí.
Očekává se, že pitva bude provedena ještě dnes.


Bulvární média dávají smrt do souvislosti s nedávným úmrtím jeho matky Joyce a sebevraždou jeho velmi blízké přítelkyně Isabely Blow.
Módní redaktorka a fashion ikona Isabela Blow dobrovolně ukončila svůj život před třemi lety. McQueen se s její smrtí nemohl dlouho vyrovnat a dokonce jí věnoval celou svou kolekci jaro/léto 2008.
Před pár dny mu zemřela matka Joyce, kterou velmi miloval.

Svým fanoučkům na Twitteru tehdy návrhář sdělil: „Je těžké bez ní žít.“ Den po její smrti navíc vzkázal médiím: „Kdyby to neudělala, ani já ani vy byste nespočinuli v pokoji. Ale život musí jít dál!“

O jejich blízkém vztahu vypovídá i rozhovor, který poskytli před šesti lety britskému deníku Guardian:

„Z čeho máš největší strach?“ ptala se ho matka Joyce.

„Ze smrti před tebou!“ odpověděl a matka se ještě se zeptala: „Na co jsi hrdý?“

„Na tebe!“

"A proč?"

"Na to se zeptej příště!"ukončil tehdy rozhovor syn.

Alexander McQueen se nikdy netajil svou homosexuální orientací. V roce 2000 se dokonce oženil se svým partnerem, filmovým režisérem Georgem Forsythem. Přesto v jeho srdci na prvním místě zůstala matka. Psychologové to vysvětlují tak, že homosexulálové mají k matkám daleko silnější citové pouto než k životním partnerům.

Související odkazy:

Nejslavnejsi kolekce Alexandra McQuenna

Budoucnost podle Alexandra McQueena

Svět truchli nad ztrátou Alexandra McQueena

Alexander McQueen byl nalezen mrtev