Staň se hvězdou modelingu! Jak na to?

Zuzana Stráská, modelka a ambasadorka EML 2016

"Svůj Elite model look si pamatuji celkem živě, i když je to už deset let. Konal se v letištní hale v Bratislavě a tehdy se říkalo, že je to doposud nejlepší Elite Model Look. Každým rokem se snaží celý tým EML, aby byla soutěž lepší a lepší. Ale tenkrát mezi těmi letadly to mělo opravdu své kouzlo. Vidět slavné osobnosti a top modelky a celkově prožívat atmosféru, kterou bych teď přirovnala jako jít přehlídku spodního prádla Victoria'sSecret. Byly jsme všechny nervózní. Topmodelky Míša Hlaváčková i Míša Kocianová pro mě byly nedotknutelné, i dnes jsou to pro mě bohyně, ale už ne tak vzdálené, éterické bytosti jako kdysi, staly se z nich během let i kamarádky."

"Všechno bylo nové a neznámé, ale na druhou stranu jsem méně přemýšlela a šla do všeho více po hlavě. Až mne někdy zaráží, jak jsem to všechno zvládala bez problému a starostí. Přiznám se, že první krizi, jsem měla po Singapuru v Miláně, začalo se mi stýskat, měla jsem smůlu a všechny super práce získával někdo jiný a bydlela jsem sama. Tam jsem trochu zasmutnila, ale i to byla dobrá škola do života."

ELLE Tiffani7569 4920a

Kristián Černík, vítěz EML 2015


"Já si vybavuji krásný prostor Španělského sálu Pražského hradu, nástěnné malby, zlaté lustry, dlouhé molo a skupinu Republic of Two."

Linda Vojtová, vítězka EML 2000

"Svůj ročník si pamatuju jako by to bylo včera. I když to už je 16 let zpátky. Já s Alenkou Martanovičovou, Slovenkou (která skončila na 2. místě) jsme jely na mezinárodní finále do Ženevy. Po příjezdu si nás hned změřili, vyfotili. Pamatuji si, že jsme měly na snídani velké švédské stoly a neustále jsme si přidávaly a pak dokonce i chodily na snídaně s mikinou s velkýma kapsama a dávaly jsme si do nich jídlo na později. Byly jsme ze 70 holek jediné, co nebyly na dietě. V roce 2000 to bylo poprvé, kdy se finále vysílalo on-line. Mámě v Praze ale nefungoval moc internet, tak to sledoval její kolega někde v Plzni, volal jí a křičel: Vyhrála, vyhrála,vyhrála. Všichni to hodně prožívali."

"Moje první práce byla pro českou Elle s fotografem Marcelem Gonzalesem. Soutěž byla začátkem září a já zrovna nastupovala do prvního ročníku střední školy, tak jsem až do pololetí byla převážně ve škole. Cestovala jsem pouze do Vidně a Německa na pár dní. První velká cesta byla do Japonska na jaře 2001. A pak už jsem cestovat nepřestala."

"Upřímně na začátku jsem se bála strašně. Nechtěla jsem být sama, bez kamarádů, v cizích zemích úplně sama. Ale po 17ti letech dlouhé a úspěšné kariéry mužů upřímně říct, že to všechno stálo za ty nervy, obrovské úsilí a odříkání."

elle czech 2011 february 03 f8887

Barbora Podzimková, vítězka EML 2014

"Mojí první prací bylo focení šperků od Tiffanyho pro českou Elle. Doma máme samozřejmě hned několik výtisků schovaných."

"Obávala jsem se hodně věcí, nejvíc asi odloučení od rodiny, starání se sama o sebe a cizí řeči. Všechno tohle se dalo zvládnout, šlo jen o zvyk. Překvapilo mě, kolik tvrdé práce stojí za každou přehlídkou a to obrovské množství času, který se stráví nad ušitím jediných šatů."

hires DSC4842 0af0d

Ester Geislerová, vítězka EML 2002

"Nejdřív se mi do toho moc nechtělo, ale pak to bylo celkem vzrušující. Myslím, že jsem do té doby netušila, že jsem soutěživá. Byla jsem suverén, takže jsem si to dost užívala. Ségry mi vyprávěly, jak jsem seděla, jak kluk v teplákách a v holinkách u televize na chalupě, měla jsem v ruce chleba s paštikou a jen ze mě vypadlo "tak jo no, tak já to klidně zkusím". Druhý den jsem chodila každý den běhat, vydržela jsem to až do soutěže EML."

"Moje první práce byla pro Kenvelo. Visela jsem na obří plachtě na Václaváku. To bylo boží."

Eva Klimková, vítězka EML 2013

"Soutěž Schwarzkopf Elite Model Look byla pro mě neskutečně obrovská zkušenost. Pamatuji si jak přípravu na finále, tak i překrásný potlesk od všech diváků a jak jsem se těšila na světové finále do Číny. Když jsem vyhrála i to, byla to obrovská satisfakce a otevření dveří do světa modelingu na té nejvyšší úrovni."

"Můj první cover a také první editorial byly pro českou Elle, focení v Paříži se stylistou Janem Králíčkem a fotografem Oliverem Rosse. Moje mamka si vytvořila z mé práce sbírku. Schovává všechny mé fotky už od začátku."

"Jako začínající modelka jsem se obávala snad úplně všeho. Jak já, tak i moji rodiče jsme nevěděli, co očekávat. Ze začátku jsem se bála cestovat sama nebo komunikovat s lidmi v angličtině, tak jsem cestovala s mámou. Nakonec jsem zjistila, že není z čeho mít strach. Postupně mě praxe vše naučila. Překvapilo mě mnoho na modelingu. Myslela jsem si, že je to snadná práce. Ale opak je pravdou. Je to náročné, musíte být vždy fresh a ready na focení, komunikativní a samostatná a volné chvíle trávíte zdokonalováním své postavy."

tumblr nfix0sfhKH1r9rsb6o3 1280 319ec

Linda Nývltová, vítězka EML 1998

"Vítězství v EML mi změnilo život ze dne na den. Za pár týdnů jsem se umístila na 3. místě v celosvětovém finále. Začala jsem cestovat po světě, fotit s nejlepšími fotografami. Vše se semlelo velmi rychle."

"Moji rodiče se mě báli pustit do světa. V té době ještě nebyly mobily, tak mi museli důvěřovat. Všichni se o mě ale strašně krásně starali a starají dodnes." 

linda nyvltova elle simoncik mmagazin21 488fb

Castingy se uskuteční ve dnech od 25. dubna do 9. května v obchodních centrech ve všech regionech České republiky. Do soutěže se mohou přihlásit ženy ve věku 13 až 22 let s výškou nad 170 cm a muži ve věku 15 až 23 let s výškou nad 182 cm.

Ambasadorkou soutěže se pro tento ročník stala topmodelka Zuzana Stráská, která se bude spolu s porotou podílet na výběru semifinalistů a zároveň bude provázet všemi castingy. Ředitel soutěže Schwarzkopf Elite Model Look pro ČR a SR Saša Jány k projektu řekl: "Jsem velmi rád, že se nám v rámci Elite Model Look už 25 let daří objevovat a nastartovat kariéru těm nejúspěšnějším modelkám a v posledních letech i modelům z Čech a Slovenska".

Po skončení všech castingů se zúčastnění dozvědí o postupu do semifinále, které se bude konat v červnu v Praze. Vybrané dívky a mladí muži se v září zúčastní finále, které se uskuteční ve Španělském sále Pražského hradu. Vítězka a vítěz národního finále odcestují na 33.ročník světového finále Elite Model Look.

Více na www.elitemodel.cz