Stella McCartney – kolekce Resort 2011

Britská absolventka St. Martins každou sezonu neochvějně dokazuje, že za jejím úspěchem není jméno slavného otce, jak zapochyboval i sám Karl Lagerfeld, ale především vytříbený vkus a ohromný talent.

Svou novou kolekci představila ve velmi příjemné atmosféře parku v New York City. Neobvyklou prezentací, kdy se její modelky v zahradě volně procházely, tančily, hrály šachy nebo jen tak lenošily, vyzdvihla hlavně komfortnost, nositelnost a všestrannost kolekce.

Kolekce působí velmi optimisticky. „Inspirovala jsem se hlavně jarním obdobím, kdy vše opět ožívá a rozkvétá. Chtěla jsem v kolekci odrazit především tuto náladu,“ prohlásila návrhářka.
Řada je opět rafinovaně feminní, dominují jí minimalistické střihy, zkrácené siluety a ušlechtilé materiály v dokonalém řemeslném zpracování.

Výrazovým prostředkem se tentokrát návrhářce stala krajka, kterou v kobaltově modré, černé a pastelových odstínech aplikuje na topy, šaty a šortky. Vedle ní použila rozměrné digitální tisky tulipánů, karafiátů a vlčích máků na zkrácených sakách, minišatech a halenách. Celou kolekci doplnila rustikálními kabelkami z hrubého plátna.