Stella McCartney navrhla veganské tenisky Stan Smith

Text: Klára Dedková

Vegetariánka a světoznámá britská návrhářka Stella McCartney navrhla novou kolekci ikonických tenisek Stan Smith od Adidas. S touto značkou spolupracuje dlouhodobě, zvláště při svých sportovních kolekcích Adidas by Stella McCartney. Když dostala nabídku navrhnout své vlastní tenisky Stan Smith, měla však několik připomínek.

Tou hlavní a pro návrhářku zcela zásadní je změna materiálu. „Když jsem si poprvé tenisky z umělé kůže obula, nepoznala jsem oproti těm koženým rozdíl. Navíc jsem nemusela myslet na to, kolik zvířat kvůli nim přišlo o život,“ říká Stella McCartney, která pro výrobu bot prosadila i použití neživočišného lepidla. 

kjd

Stan Smith by Stella McCartney se po designové stránce drží klasických linií, které jsou pro tenisky Stan Smith typické. Tím máme na mysli především jednoduchost, což může být v době „ugly sneakers“ příjemným osvěžením pro všechny minimalisty. Místo typické zelené paty navrhla Stella McCartney vínovou s modrým proužkem. Zajímavým detailem jsou i vyhvězdičkované pruhy Adidas.

Pokud jste tenisky Stan Smith dosud nevlastnili, nyní je to povinnost. I pro vegany. 

skj

Tenisky jsou k dostání v butiku společnosti Luxury Brand Management – Pařížská 17.