Tajemství diety Marilyn Monroe

„Upřímně jsem nikdy svou figuru nepovažovala za nijak výjimečnou. Až donedávna, kdy jsem se nad sebou musela trochu zamyslet. Když jsem byla mladá, měla jsem jedinou starost – najíst se dosyta. Teď musím mít starost, abych toho nesnědla příliš,“ svěřila se v roce 1952 nejsmyslnější blondýna, co kdy kráčela po Hollywood Boulevard reportérce z magazínu Pageant.

Říkají mi, že moje stravovací návyky jsou absolutně bizarní! Ale já si to nemyslím. Předtím, než se ráno osprchuji, ohřeji si na pánvi trochu mléka. Do toho pak zamíchám dvě syrová vajíčka a pomalu vypiji, když si vybírám, co si vezmu na sebe,“ popisuje svůj ranní rituál Marilyn. Nesmíme zapomínat, že v té době se syrová vejce považovala za větší zdroj proteinů než uvařená – až v osmdesátých letech se svět začal děsit pojmu salmonela. Ale pokračujme v 000001jídelníčku. „Neobědvám. Mé večeře jsou až neuvěřitelně jednoduché. Na trhu si vždy objednám steak či jehněčí žebírka. Ty si pak opeču. Ráda k tomu sním několik syrových mrkviček. Asi musím být králík, protože mrkev mě snad nikdy neomrzí,“ směje se při rozhovoru ikona. „Pak se jdu projít a mám jeden zlozvyk. Vždy se zastavím v bistru Wila Wrigta na velký zmrzlinový pohár s horkým karamelem.

Tak tomu říkáme dieta! Co si myslíte o způsobu stravování Marilyn Monroe? My říkáme, že byl stejně výjimečný jako ona sama.