Tajné triky modelek: jak vypadat hubeně na fotografiích?

Trik číslo 1
Ramena dozadu, vytáhnout krk, jako by vám hlavu táhl vzhůru neviditelný provaz. Bradu vystrčit a jemně sklonit. Žádný z pohybů ale nepřehánějte, vše je jen na bázi milimetrů. Jinak bude finální pozice působit strojeně.

Trik číslo 2
Jazyk nahoru! Abyste zabránili dvojité bradě, zvedněte jazyk na horní patro. Tento trik používají i hollywoodské celebrity. Jeho velkou fanynkou je prý Renée Zellweger.

Trik číslo 3
Poproste fotografa, aby vás fotil z lehce vyvýšeného místa. Tak také předejdete dvojité bradě a zároveň kruhům pod očima. Ale hlavně – vaše nohy budou působit mnohem štíhleji.

Trik číslo 4
Na vzdálenosti záleží. Logicky – čím blíž jste k fotoaparátu, tím větší vypadáte. Proto si zachovejte vždy alespoň dvoumetrový odstup.

Trik číslo 5
Stoupněte si lehce šikmo k objektivu a tělo vytočte směrem k fotografovi. Dejte jednu nohu před druhou – palec namiřte k hledáčku – a váhu přeneste na zadní nohu.

Trik číslo 6
Jednu ruku v bok. Póza milovaná celebritami i modelkami – proč? Pokud ruce necháte u těla, opticky tak rozšiřujete jeho plochu. Rukou opřenou nad boky pak tento prostor oddělíte, a navíc zvýrazníte útlý pas.

Trik číslo 7
Vždy je lepší na fotografii stát. Pokud se ale nemůžete vyhnout pozici vsedě, přitiskněte k sobě kotníky a složte nohy k jedné straně židle.