Takhle to nezkoušejte: hubnutí podle Anne Hathaway

I samotná Anne Hathaway přiznává, že to, co poslední měsíce prováděla se svým tělem, bylo docela šílené. Nejdříve přišla příprava na roli Catwoman ve třetím díle Batmana. Anne tvrdě pracovala na tom, aby v upnutém latexovém oblečku vypadala perfektně. Deset měsíců prakticky žila ve fitness centru. „Nechala jsem se tím latexovým oblekem psychologicky terorizovat. Téměř celý rok se točil kolem toho, abych se do něj vešla,“ vzpomíná Anne. „Myslela jsem si, že stačí být štíhlá. Jenže pro tenhle oblek jsem musela být zároveň pevná a silná.“ Jak vypadal její fitness režim? Pět dní v týdnu se věnovala intenzivnímu cvičení, během něhož se připravovala na kaskadérské kousky, a devadesátiminutové bikram józe. K tomu přidávala kliky, sedy lehy, dřepy… Výsledek budeme moct obdivovat na konci července. Sledujte programy kin a hledejte snímek Temný rytíř povstal.

Jenže moc dlouho se Anne ze své vypracované postavy těšit nemohla. Přišlo totiž natáčení filmu Bídníci (v kinech na začátku roku 2013). Aby si zahrála umírající Fantinu, musely svaly pryč. Několik týdnů držela Anne drastickou dietu s denním příjmem pouhých 500 kalorií. Povolený měla hummus, ředkev nebo kapustu.

Ovšem kdo si myslí, že si po skončení natáčení Bídníků došla Anne s úlevou na pizzu, mýlí se. Je totiž vegankou a sýru i masu se vyhýbá. „Jakmile překonáte tu nesmírnou chuť na sýr, je to hračka,“ říká k tomu.