Tělo jako supermodelka

Žádná modelka nemá svou postavu zadarmo. Každá sází na své osvědčené triky. Na jaké konkrétně? Inspirujte se jídelníčkem čtyř topmodelek. 

1. Gisele Bundchen: 80 % vegetariánská dieta
Od minulého roku je jídelníček Gisele a jejího manžela Toma Bradyho veřejný. Jejich osobní šéfkuchar Allen Campbell prozradil s jejich svolením stravovací režim, který dodržuje celá rodina včetně dětí. 80 % jejich jídelníčku tvoří zelenina, zrní, quinoa, fazole a v malých dávkách je to maso - bio steaky, kachna nebo losos. A které potraviny má Gisele v jídelníčku úplně zakázané? Je to bílý cukr, bílá mouka, jodovaná sůl, kofein a houby. Čerstvé ovoce je výhradně pro děti. Pokud zvládnete alespoň jeden týden jíst podle Gisele, může to být ten správný detox, který vám zrestartuje tělo a zbaví špatných stravovacích návyků.

wpid giselevideoparabens 38e7c

 


 

2. Lily Aldridge: Sakara strava (krabičková dieta)
Vyvážený jídelníček bez nakupování, bez dlouhé přípravy a bez vážení. Sakaraplan je v podstatě "zdravá" dovážková služba. Pokud Lily potřebuje vyrýsovat tělo na přehlídku Victoria's Secret, objednává si třítýdenní nebo pětitýdenní plán (podle toho, jak moc času zrovna má), který obsahuje snídaně, obědy a večeře. Sakaraplan je oblíbený i u dalších modelek jako Erin Heatherton, Chrissy Teigen, Karolina Kurkova a Hilary Rhoda. Jídlo je vždy čerstvé, organické a vegetariánské. Škoda, že tahle služba nefunguje u nás v Čechách. Našli jsme alternativu, a to objednání krabičkové stravy od trenérky Leoše Mareše, Evy Havelkové (www.vitalbox.cz).

39dc0af84539b6a2f3cbf7497d58d895 ce877


 

3. Carolyn Murphy: Alkalická strava
Co znamená alkalická strava? Omezení kyselých potravin ve snaze změnit hladinu pH v těle. Doporučuje se jíst hodně ovoce, zeleniny, ořechů a luštěnin a na druhou stranu omezit maso, ryby, mléčné výrobky, vajce, zrna a alkohol. Odpůrci této metody poukazují na to, že proces trávení promění v žaludku všechno jídlo na kyselinu. Ale co by to bylo za dietu, kdyby si nenašla své kritiky? Tahle dieta dává důraz na zeleninu, ovoce, bílkoviny a potraviny s nízkým obsahem tuku. Je velmi zdravá hlavně pro naše srdce. Modelka Carolyn Murphy ve svých dvaačtyřiceti letech vypadá stále jako dvacítka a sama říká, že je to hlavně díky její lásce k alkalické vodě a meditaci. Takže pokud chcete vypadat jako Carolyn, začněte s jógou a s alkalickou dietou.

2 jpg 7198 north 499x white 9a692


 

4. Miranda Kerr: Dieta podle krevní skupiny
Dieta podle Dr. Petera J. D'Adama je speciálně sestavená pro každou krevní skupinu (A, B, AB a 0). Strava je zaměřená na zeleninu, je v ní zakázána kukuřice, pšenice a některé luštěniny. Miranda má krevní skupinu A a díky dodržování diety podle krevní skupiny A se jí snížil BMI, obvod pasu, krevní tlak, má méně cholesterolu v těle a jak sama říká, omládla. Vyzkoušejte Metabolic balance program v resortu Sv. Kateřina (www.katerinaresort.cz), mají teď specializované několikadenní programy, kdy vás naučí zdravě se stravovat, správně cvičit a vydatně odpočívat.

37C5D3FC00000578 3768125 image m 8 1472690759616 d29ed

Tak co, už se těšíte na léto a do plavek?