Terry by Terry

Kdo by neznal fotografa Terryho Richardsona! Proslavil se syrovostí svých fotografií, které s nadsázkou řečeno vypadají, jako by je někdo vyfotil doma v obýváku. Na druhou stranu, ve světě retušované módní fotografie jeho práci snadno rozeznáte. Terryho fotky jsou kromě syrovosti také hodně provokativní, a tak nepřekvapí, že miluje nahé modelky i polonahé modely. Svlékl se před ním nespočet žen i Marc Jacobs nebo Lady Gaga.
Aby Terry ukázal, že i jemu samotnému je nahota vlastní, vyfotil nahého sama sebe. I přes tyhle všechny úlety, a možná právě kvůli nim, Terryho módní svět miluje. Tom Ford ho například nechal jako jediného nafotit svou utajovanou přehlídku během týdnu módy v New Yorku.

Přednedávnem Terry nafotil kampaň s názvem Girls by Girls pro americkou značku Rag & Bone a zkusil se zajímavým konceptem ještě více přiblížit cílové skupině. Každá fotka je totiž pojatá jako plakát s předstřihanými útržky. Jen ho vylepit! Fotografie, na kterých jsou jedny z nejznámějších modelek, třeba Lily Aldridge, Abbey Lee Kershaw, Sasha Pivovarova nebo Edita Vilkeviciute, by se mohly vyskytnout i na veřejných sloupech určených k vylepování nebo na školních nástěnkách. Na celém kompletu fotek je znát Terryho rukopis. Všechny ale dostaly nový rozměr díky překrásným tvářím modelek. Jsou rozverné, sexy i něžné zároveň. Nebo ještě jinak: jsou super!

Co na ně říkáte?