Tiffany & Co. nově v Dover Street Marketu

Co je Dover Street Market? Multibrandový obchod založený designérkou značky Comme des Garcons Rei Kawakubo. Rei je zároveň manželkou Adriana Joffeho a hlavně velkou fanynkou Tiffany & Co. Adrian o své ženě říká: "Rei miluje Tiffany, vždy když jdeme kolem jejich butiku, zatáhne mě dovnitř. Rei se vždy bude chtít pokochat krásnými věcmi a ty tam jsou pokaždé."

g0003 dover revised 1 of 4 40872

Tiffany & Co. se pustilo do podobné spolupráce s jinou značkou vůbec poprvé za svou existenci. Kolekce "Out of Retirement", které pro Dover Street Market vznikla, je inspirována archivními kousky. Pod taktovkou Francescy jim byl ovšem dodán současný upgrade. Kolekce obsahuje trio architektonických prstenů, náramků a náušnic inspirovaných manžetovými knoflíčky z roku 1971 z kolekce Blue Book. Vše bude i speciálně prezentováno - ve vitrínách z čirého skla na dřevěných sochách v New Yorku, v Londýně na částech bílých ruk jako ze starých filmů a v Ginze v Tokiu zase na zvířatech – sochách z porcelánky v německém Nymphenburgu. Celý set design je pak inspirován aranžérem Genem Moorem, který navrhoval okna butiků Tiffany & Co. v letech 1955 až 1994. Za svoji kariéru navrhl kolem 5.000 výloh pro Tiffany, byl obdivován pro svou originalitu a hravost. 

 1x 1 4ecd4

Tahle netypická „svatba" mezi tradicemi ctícím Tiffany & Co. a rebelským Dover Street Marketem je sice jen dočasná, ale sám Adrian se k nívyjadřuje jako o novém počátku: "Šperky, které Tiffany reprezentují, jsou nadčasové stejně jako móda Comme des Garcons. Obojí nikdy nezestárne." A co obě módní značky ale vlastně spojuje? Na to krásně odpovídá Francesca: "Jsme sice rozdílní, ale oba věříme v tradici a v řemeslo."

 

Tiffany at Dover Str 3486 1f54a

Dover Street M. právě teď ožívá novou spoluprací s Tiffany & Co. A jak bude speciální kolekce prezentována a předávána zákazníkovi? Opět v modré krabičce, ale netradičně s černou mašlí."