Tipy, co dělat v Praze mezi svátky

Za kulturou

Až do do 30. ledna 2019 můžete zhlédnout výstavu Czech Press Foto v Křížové chodbě a Rytířském sále pražské Staroměstské radnice.

Jako turista

Kdy jste se naposledy procházeli centrem Prahy a všímali si nádherné architektury a památek? Vyražte o Vánocích na Pražský hrad, pak sejděte Nerudovkou dolu na Kampu a přes Karlův most přejděte na Staroměstské náměstí. Na trzích si dejte svařák a trdlo a na chvíli zapomeňte, že v Praze žijete už spoustu let a pozorujte ji jinýma očima. 

kjkj

Dobré jídlo

Kvalitních restaurací je v centru města bohužel pořád trochu málo. A tak máme radost pokaždé, když se otevře nový podnik, kde je milá obsluha a dobré jídlo. Jedním z těchto míst je určitě i Cafe Elektric na Ovocném trhu.

bnn

Na brusle

Až se budete chtít po tom vánočním obžérství trochu protáhnout, vyrazte na lední brusle. Na většině veřejných kluzištích je za malý poplatek půjčují. Běžte třeba na střechu Galerie Harfa, před Arkády Pankrác nebo na Ovocný trh.

Vánoční výstava

V Toulovcově dvoře můžete až do 2. ledna zajít na výstavu Kulinářské zázraky doby vánoční. Vše se točí kolem jídla 19. a 20. století a zároveň můžete nahlédnout do vánoční atmosféry té doby. Když už tady budete, můžete se podívat i na výstavu betlémů z perníku, dřeva či papíru.