Tipy na víkend: Žereme divadlo i architekturu

DIVADLO: ŽRANICE V DISKU

Obžerství je sice jedním ze sedmi smrtelných hříchů, v jednadvacátém století se mu ale vyhnout nedá. Konzumujeme maso, vjemy, zážitky a věci, dokud nejsme nacpaní k prasknutí. Tvůrci divadelní hry Žranice, Adam Skala a Kamila Krbcová, servírují apokalyptickou sci-fi o státu, v němž figuruje ministerstvo výživy, místo s názvem Masoráj a spousta, spousta jídla. 

JÍDLO: FINGER FOOD FESTIVAL

Na skutečnou žranici se můžete o víkendu vydat do Tiskárny na vzduchu. Až budete mít břicha plná grilovaných makrel, dortů z cukrárny Alchymista, bistra Na rendlíčku nebo hotdogů ze Sweet & Pepper days, bude se vám dobře trávit u rybníčků ve Stromovce. 

 ARCHITEKTURA: OPEN HOUSE

Svůj den otevřených dveří bude mít několik desítek architektonických atrakcí v Praze. Pokud vás fronty nemají šanci rozhodit, doporučujeme se jít podívat do dejvického hotelu International s bezvadnými terasami a barem pojmenovaným po Louisu Armstrongovi. Zajímat by vás taky mohlo bubenské nádraží, komentovaná prohlídka kubistického hřbitova v Ďáblících, třebešínský velodrom, budova Expo 58, industriální areál hloubětínské Tesly nebo Clam-Gallasův palác, pokud jej neznáte zpaměti, protože jste v něm kempovali během posledního pražského fashion weeku.