To nejlepší z prvních dnů newyorského fashion weeku

BCBG Max Azria

Max a Lubov Azriovi směle pokračují ve svém funkčním minimalismu, s nímž se už uvedli na přehlídce během jarního fashion weeku. Svou přehlídkovou show zahájili takřka nesměle sérií šatů z lehkého bílého hedvábí, která všechny přítomné nadchla svou nekomplikovanou, ale přesto velmi působivou siluetou.

Potom se zcela nepozorovaně přehoupli přes paletu béžové a popelavě šedé až ke svěžím tónům okrově žluté a oranžové, aby kolekci zakončili v sofistikovaných černých mini.
Jejich kolekce působí velmi noblesně a žensky a jen sem tam je jednoduchý hladký charakter ušlechtilého hedvábí a šifonu narušen luxusní výšivkou nebo krajkou.
Na video z přehlídky se podívejte zde

Ports 1961

Byla to Fiona Cibani, kdo stál doposud v pozadí značky Ports 1961, nicméně až odchod její sestry Tii ji letos vynesl na post kreativní ředitelky a hlavní návrhářky kolekce. „Zatím to byla celkem legrace,“ řekla v zákulisí před přehlídkou. A vypadá to, že se návrhářka celkem dobře bavila i při navrhování kolekce, která byla inspirována výletem do jižního Tuniska a průzkumem Sahary.

„Obloha byla tak modrá a písek jako zlato,“ řekla autorka. „Chtěla jsem vytvořit výklad městského člověka o snění v poušti.“

A skutečně se jí to i povedlo. Kolekce je velmi feminní, převládají v ní hlavně béžové tóny, které jsou občas protkány smaragdově zelenou, fuchsiovou a kobaltově modrou. Střihová řešení zůstala ruku v ruce s inspirací věrná strohým, ale ultraslušivým liniím značky.