TOP 10 nejlépe placených modelek

10. Lara Stone

Kolik? 3,2 milionu dolarů

Nizozemská modelka je sice pravidelnou tváří spodního prádla Calvin Klein, ale za minulý rok jí výdělky klesly o šest set tisíc dolarů. Zato ale stihla porodit zdravého chlapečka.

9. Candice Swanepoel

Kolik? 3,3 milionu dolarů

Candice-Swanepoel-Fresh-Faces

Díky tomu, že se stala jedním z andílků Victoria’s Secret, si jihoafrická kráska rozhodně nemůže stěžovat na výši výplatní pásky. Občas také své křivky předvede pro Versace a zapózuje před fotoaparáty pro kampaně Max Factor a Juicy Couture.

8. Joan Smalls

Kolik? 3,5 milionů dolarů

joansmalls3

Nováček v žebříčku Joan se pravidelně objevuje v sezonních editorialech, reklamních kampaních a své dlouhé nohy ráda protáhne na přehlídkovém molu Givenchy, Balenciaga či Chanel.

7. Carolyn Murphy

Kolik? 3,6 milionu dolarů

50094_carolyn_murphy

Od roku 2000, kdy nyní osmatřicetiletá modelka podepsala kontrakt se společností Estée Lauder, si nemůže na příjem stěžovat. A když se k tomu připočítají smlouvy s několika módními labely a hostování v reality show Project Runway, je vysoká suma na světě.

6. Hilary Rhoda

Kolik? 4 miliony dolarů

Hilary_Rhoda

Nike, Hugo Boss, Estée Lauder, a především Victoria’s Secret. Čtyři značky a čtyři jedničky a každá s šesti nulami v zástupu.

5. Liu Wen

Kolik? 4,3 milionu dolarů

23model-liuwen-blog480-v2

Dívka, které se přezdívá první supermodelka Číny, je také první Asiatkou, jež předvedla své tělo v krajkovaném prádle Victoria’s Secret. Svou krásu ale také propůjčila značkám H&M, Estée Lauder, Calvin Klein či Hugo Boss.

4. Kate Moss

Kolik? 5,6 milionu dolarů

rag-bone-spring-summer-2013_GB

Nejstarší modelka v desítce. Sice si od minulého roku pohoršila o dva stupně, ale i přesto si na nezájem luxusních značek nemůže stěžovat.

3. Adriana Lima

Kolik? 6 milionů dolarů

ShockBlast_Adriana-Lima-11

Matka dvou dětí, jejíž exotický vzhled pochází z Brazílie, je nejdéle sloužícím andílkem pro Victoria’s Secret, a díky tomu má i ten nejlukrativnější kontrakt ve společnosti. Vytrvalost se vyplácí… a nedivíme se jí. Vždyť komu by se chtělo z nebe?

2. Miranda Kerr

Kolik? 7,2 milionu dolarů

Miranda-Kerr-by-Alasdair-McLellan-vogue-uk-september-2013-4

Třicetiletá modelka a manželka hollywoodského šviháka Orlanda Blooma (a matka jejich syna Flyna) se na vysokých podpatcích nezastaví. Nejenže se z ní díky ostře sledovanému svazku stala pravá celebrita, kterou pravidelně doprovázejí paparazziové, ale často lítá i do Asie, kde je tváří všeho možného. Od ledového čaje po prášek na praní. A především Japonci skvělou reklamu rádi dobře zaplatí.

1. Gisele Bündchen

Kolik? 42 milionů dolarů

GISELE-BUNDCHEN-at-2013-Met-Gala-in-New-York-5

Pantene, Oral-B, H&M, Chanel a mnohé další značky rády zaplatí i osmimístné částky, aby se pro ně Gisele usmála na velkém billboardu. Víc než čtyřicet milionů dolarů mluví za vše. A nechává předchozích devět krásek daleko vzadu…