Transvestité nosí Wintour

Stylový měsíčník Candy, který je oddaný oslavě homosexuality, transvestitům a androgynům, si vzal jako předlohu k editorialu jedny z nejmocnějších žen módního průmyslu – šéfredaktorku módního magazínu Vogue a její kolegyni Grace Coddington.

Annu a Grace zosobnili při typických aktivitách – za černými brýlemi schovaná Anna drží telefon (je totiž věčně na mobilu) a rudovlasá módní editorka Grace za sebou táhne štendr plný rozmanitých kousků oblečení. Celý editorial je prostoupený citáty z rozhovorů uveřejněných během kariéry obou dam v médiích.

„Anna, to jsou všechny funkce v redakci v jednom. Vogue je doslova ona. Je velmi silnou osobností a většinou má pravdu,“ prohlásila na účet své nadřízené Grace. A Wintour reaguje: „Grace je celou bytostí oddaná svému stylu a Vogue. Je neústupná. Když má nějakou vizi, tlačí na mě tak dlouho, až ji odsouhlasím. A většinou má pravdu.“

Annu Wintour a Grace Coddington

Ať už má pravdu ta, či ona, jisté je, že tyto dámy se během let svého úřadování na nejvyšších postech světa módy staly ikonami, které milují nejen ženy, ale i muži. Vtipný a hold vzdávající editorial magazínu Candy je toho důkazem.