Triky a tipy, co všechno lze dělat s krycím make-upem

Plně krycí make-upy teď zažívají velký boom. Žádná make-up taštička, YouTube tutoriál ani selfie se bez nich neobejde, protože dělají pleť tak krásnou a naprosto bezchybnou, že žádnou další aplikaci na retuše nepotřebujete. #FullCoverage look je navíc ideální základ na trendy make-up v zářivých odstínech modré a zlaté. Nemluvě o tom, že s make-upem s vysokým obsahem pigmentů žádný "bad skin day" nehrozí.

Se silně krycím make-upem se zachází trochu jinak než s běžným tekutým, který v sobě nemá tolik pigmentů a matujících složek. Ale vůbec se ho nebojte, naučíme vás jednoduché triky, se kterými vše zvládnete jako nejlepší make-up artista.

První krok: denní krém
Než aplikujete make-up, musíte tvář dobře připravit. Na vyčištěnou pleť použijte denní krém s lehkou, co nejméně mastnou texturou. Na mastném podkladu totiž krycí make-up špatně drží a můžou se tvořit žmolky. Krém nechejte pořádně vstřebat a případně jeho zbytky odsajte přiložením papírového kapesníčku.

ELLE tip: I mastná a problematická pleť potřebují hydratovat. V řadě Vichy Normaderm najdete denní péči s lehkou texturou, která neucpává póry.

Báze
Zapomeňte na rozjasňující podkladové báze, které zdůrazňují rozšířené póry a nerovnosti. Lepší službu udělá matující nebo hydratační báze se sametovým efektem.

Vklepávat, vklepávat, vklepávat
Aby i silně krycí make-up vypadal přirozeně a ne jako maska, dejte si s ním trochu práce a pořádně ho vklepejte do pleti. Ideálně s pomocí beauty blenderu. Nanášejte malé množství a v případě potřeby přidávejte. Sami zjistíte, že plně krycího make-up potřebujete opravdu minimální množství.

ELLE tip: Make-up Dermablend od Vichy obsahuje vysoké množství pigmentů, už v jedné vrstvě zakryje veškeré nedokonalosti pleti, od pupínků, zarudnutí až po pigmentové skvrny a přitom nedělá efekt masky. Protože je zároveň matující, vydrží celý den.

Dermablend 7 065bb

Zafixujte ho
Aby make-up vydržel na svém místě celý den (a celou noc, když se jedná o party líčení), zafixujte ho transparentním sypkým pudrem a celý obličej ještě přestříkejte termální vodou nebo fixačním sprejem. Nechejte kapičky vody uschnout a hotovo.

Nezapomeňte se odlíčit
Než půjdete spát, důkladně pleť odličte a zbavte ji veškerého make-upu, prachu, mazu, potu a všech ostatních nečistot, které se usadily na jejím povrchu během celého dne. Jedině čistá a zdravá pokožka vypadá dobře. Tento krok proto nikdy nevynechávejte.

Základy už znáte a teď ještě pár bonusových triků, které můžete s plně krycím make-upem udělat.

  • Smíchejte v dlani kapku krycího make-upu a pleťového séra, získáte rozjasňující, lehce krycí make-up, který rozzáří pleť. Ten aplikujte prsty. Ideální na víkend nebo dny, kdy nemáte náladu na kompletní líčení, ale pořád chcete krásnou pleť.
  • Smíchejte dva díly krycího make-upu s jedním dílem hydratačního krému, aplikujte houbičkou. Dostanete super hydratační mix, který navíc dobře kryje. Ideální do chladného počasí, kdy přecházíte ze zimy do tepla a pleť tím přichází o svojí ideální hladinu hydratace.

Dermablend 3D b2a11