Tvarující šaty: sexy křivky podle návrhářů

V cestě za tím, vypadat štíhlejší a sexy, se nezastavíme před ničím. V minulosti jsme se svazovaly do korzetů a polykaly tasemnice, dnes soukáme tělo do stahovacího prádla, necháváme se řezat plastickými chirurgy nebo se hodiny potíme ve fitness centrech. Nic pro vás? Pak zkuste něco jiného. Oblékněte se do šatů, které vám opticky dodají ty správné křivky.

Lekce první – Stella McCartney a černé pruhy
Britská návrhářka to vymyslela chytře – k šatům na tělo přidala na bocích černé bloky. Výsledek? Kate Winslet či Penélope Cruz (po porodu) s vosím pasem a ultraženskými tvary. Podobné módní kousky najdete i v Zaře.

Kate WinsletPenelope-Cruz

Lekce druhá – Alexander McQueen a vzory
Typově patří Kim Kardashian k ženám s postavou tvaru přesýpacích hodin. Jenže zatímco boky a prsa patří k jejím silným stránkách, na štíhlosti v pase jí někdy schází. Nevadí, stačí ty správné šaty. Černobílé vzory vytvoří iluzi pasu Scarlet O’Hary.
Podobné šaty oblékla i Victoria Beckham. Jen z jiného důvodu. Centimetry na pase totiž ubírat rozhodně nepotřebuje, ženských křivek má ale někdy pomálu. Dodají je právě šaty Alexandera McQueena.

Victoria-BeckhamKim Kardashian

Lekce třetí – Jeffrey Monteiro a pyramidový efekt
Z fashion weeku v New Yorku pro sezonu S/S 2012 si dobře zapamatujte jeden trik: na áčkových šatech vzory seskládané do tvaru pyramidy, v jejím základu jsou největší, ve špičce zase nejmenší. Zvýrazňují tak siluetu a dělají krásný pas.

Bill-Blass-runway

Lekce čtvrtá – Victoria Beckham a bílé pruhy
Místo černých pruhů bílé, místo těsných dlouhých šatů volné mini. Victoria Beckham si umí pohrát se siluetou i jako návrhářka.

Victoria-Beckham-s-fall-collection

Lekce pátá – Hervé Léger by Max Azria a středové vzory
Jednoduché obepínající šaty opatřete vzorem rybí kosti, umístěte ho ve středu modelu… a voilà – iluze štíhlé ženské postavy je tady.

Herve-Leger-runway

Tvarující šaty: sexy křivky podle návrhářů