Ve věku 85 let zemřel Karl Lagerfeld

Svět v úterý 19. února obletěla smutná zpráva. Zemřela legenda a ikona současné módní scény, geniální návrhář Karl Lagerfeld. Bylo mu 85 let. O jeho smrti informovala agentura Reuters s odkazem na francouzský deník Paris Match. 

Karl Lagerfeld se narodil v roce 1933 v německém Hamburku, ve dvaceti přesídlil se svou matkou do Paříže. Kariéru odstartoval u Pierra Balmaina, ale netrvalo mu dlouho, než se vypracoval na pozici kreativního ředitele pro značky Chloé nebo Fendi. V roce 1982 začal tvořit pro francouzský módní dům Chanel , jemuž byl věrný až do své smrti.

karl

Zdravotní stav módní ikony byl posledních pár měsíců zdrojem spekulací a prohloubil je i fakt, že nedorazil na poslední lednovou přehlídku Chanelu. Stalo se tak vůbec poprvé v historii. Hosté s napětím čekali, jestli charismatický módní tvůrce s bílými vlasy staženými do ohonu, v tmavých brýlích a s masivními prsteny vystoupí na pódium. Ale nestalo se. Módní dům to však komentoval s tím, že maestro Karl se cítil unavený.  

Lagerfeld nebyl jen módní ikonou, ale především umělcem. Všechny své modely vždy kreslil sám, věnoval se také focení a miloval literaturu.