Velký Gatsby třikrát jinak: FF NY Marc Jacobs, Ralph Lauren a Calvin Klein

Marc Jacobs S/S 2012
Kolekce Marca Jacobse jsou čím dál tím víc divočejší. A je jedno, zda navrhuje pro svou značku, nebo pro módní dům Louis Vuitton. Letos se Marc stejně jako jeho kolegové nechal inspirovat atmosférou příběhu Velkého Gatsbyho. Dobové módě z roku 1920 podle svých vlastních slov dal moderní tvář. Někomu by ale mohla spíše než moderní připadat jednoduše kosmická. Marc sice zachoval siluety a střihy používané ve dvacátých letech minulého století, ale klasický materiál nahradil těžkým sci-fi. K vidění tak byly typické šaty s třásněmi v igelitovém provedení, mokasíny s barevným lakem nebo pouzdrové sukně z průhledné fólie. Ta mírnější část kolekce se vyznačovala použitým saténem a doslova podivným řasením.

Video z přehlídky najdete v ELLE TV.

Ralph Lauren S/S 2012
V roce 1974, nedlouho potom, co si Ralph Lauren založil vlastní značku, navrhl kostýmy pro filmovou adaptaci Velkého Gatsbyho. Vše zmodernizoval a letos se s filmovou garderobou vrátil zpět. Na přehlídkovém mole se objevily kašmírové svetry, hedvábné šaty, sandály na podpatku, lemované tašky a nádherné jemné šátky. Feeling dvacátých let občas narušily anarchistické kousky jako například světle růžový kožený křivák. Celé kolekci vládly nádherné květované vzory.

Na celou kolekci se koukněte do ELLE TV.

Calvin Klein S/S 2012
Ready to wear kolekce Calvin Klein se ve vizi Francisca Costy přenesla do jazzem prosycených dvacátých a třicátých let, kdy na večírcích smetánky v podobných outfitech za zvuku saxofonu tančila osudová Daisy Buchanan. I tato minimalistická kolekce plná pudrových, smetanových, metalických a černých tónů se totiž inspirovala prokletou meziválečnou generací Velkého Gatsbyho. A ve velkém stylu. Modely se vyznačují éterickou křehkostí, již vyzařují především jemné materiály. Sofistikovanost linií dodávají promyšlené a propracované střihy, které ladně formují příběh každého outfitu. Subtilní koktejlky střídají kalhotové kostýmy či dlouhé kabáty z lehkého lesklého saténu… Přehlídka dokonalosti s lehkou dávnou nostalgie po ztracených časech.

Subtilní linii najdete v ELLE TV.