VIDEO: Kdo vyhrál ESA

V kategorii modelka roku byly nominovány:

MICHAELA KOCIÁNOVÁ
Patří mezi padesát nejžádanějších modelek. Jako první Slovenka předváděla na legendárních přehlídkách značky Victoria's Secret.

DENISA DVOŘÁKOVÁ
V patnácti vyhrála světovou soutěž Elite Model Look. Dnes nechybí na přehlídkách nejlepších módních domů. Chanel a Christian Dior si ji dokonce zamluvili na několik let dopředu.

LINDA VOJTOVÁ
Její klasicky krásné rysy okouzlily nejen Jeana Paula Gaultiera, návrhářka Vivienne Westwood si ji před třemi lety vybrala jako hvězdu své pražské přehlídky.

A vítězkou se stala… PODÍVEJTE SE NA VIDEO

V kategorii český návrhář roku byli nominováni:

MONIKA DRÁPALOVÁ
Za hravou kolekci Cache cache jaro/léto 2009. Návrhářka prodává své modely také ve Francii a dokázala proniknout i na další trhy – do butiků v Belgii, Japonsku nebo Itálii.

DENISA NOVÁ
Modely značky DNB nepřehlédnete, přestože jsou velmi jednoduché. Originálně kombinuje barvy i střihy a její šaty, trička, tuniky i sukně se dají velmi snadno navzájem kombinovat.

JAKUB POLANKA
Je mu teprve třicet let, ale na evropské scéně je už jeho jméno známou značkou. Je nominován za kolekci, kterou exkluzivně navrhl pro pražský Simple Concept Store.

A vítězem se stává… PODÍVEJTE SE NA VIDEO

Na cenu za Počin roku jsou nominováni:

LIBĚNA ROCHOVÁ A PAVEL IVANČIC
Oba se úspěšně věnují vlastním značkám. Společně pak vedou ateliér oděvní tvorby na Vysoké škole umělecko-průmyslové v Praze. Učí své studenty i tomu, jak se připravit na reálný svět módního průmyslu.

RENÉ & RADKA
Mezinárodní fotografické duo proslavily reklamní kampaně pro značky Aston Martin nebo Adidas. Úspěšně se ale věnují i své vlastní umělecké tvorbě. V Paříži letos představili svou třetí výstavu s názvem Under Water.

JANA ZIELINSKI
Podporuje český design doma i v zahraničí. Už deset let stojí za kultovní výstavou Designblok. S kolegou Jiřím Mackem založila výroční ceny Czech Grand Design.

A vítězem se stává… PODÍVEJTE SE NA VIDEO

V kategorii zahraniční návrhář roku jsou nominováni:

MARC JACOBS
Kreativní ředitel francouzského módního domu Louis Vuitton je také majitelem vlastní proslulé značky Marc Jacobs. Jeho pověst se zakládá na precizním krejčovství, luxusu a zejména momentu překvapení.

ALEXANDER MCQUEEN
Britský návrhář pojímá své přehlídky jako nevšední zážitek a jeho modely vyjadřují jeho názor na to, co se ve světě kolem děje. K poslední kolekci jej inspirovala finanční krize.

CHRISTOPHER BAILEY
Do tradičního módního domu Burberry nastoupil, když byla značka na ústupu. On ale omladil trenčkot i jeho klasický vzor kostky a do pěti let stouply díky jeho nápadům prodeje o 67 procent.

A vítězem se stává… PODÍVEJTE SE NA VIDEO

V kategorii Style ikona roku byly nominovány:

ANNA GEISLEROVÁ
Za osobitost, s jakou dokáže kombinovat vysokou módu s vintage i konfekcí. Je stylová jako málokdo. Kdykoliv změní účes, ví se to ještě ten den, cokoliv si vezme na sebe, zaujme.

TEREZA MAXOVÁ
Je nominována za ležérní a jednoduchou eleganci, která dokonale podtrhuje její osobnost. Vypracovala se až na vrchol ve světě módy a pak se stala symbolem české dobročinnosti.

JANA KIRSCHNER
Má výjimečný talent i styl, proto se dokázala prosadit i v Londýně. K módě nikdy neměla daleko – používá zajímavé střihy i kombinace netradičních vzorů.

A vítězkou se stala… PODÍVEJTE SE NA VIDEO